USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

10 волинянам не дозволили складати ЗНО

25 Червня 2014 17:42
Не лише абітурієнти порушують правила під час здачі ЗНО, спостерігачі часто теж не виконують покладені на них обов'язки.

Так, цього року за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання Волинській області спостерігала громадська організація ОПОРА. Спостерігачі контролювали процес складання ЗНО у Луцьку, Ковелі та Маневичах.

Координатор кампанії спостереження Дмитро Безвербний зазначив, що в області і по Україні складання ЗНО тривало без особливих порушень. «Цього року, як завжди, у деяких абітурієнтів виявили технічні засоби, які законодавством заборонено використовувати під час складання іспитів. У двох людей виявили шпаргалки, а у 8 зафіксували випадки використання мобільних телефонів» - відзначив Дмитро.



Траплялись цього року і випадки, коли абітурієнти не мали при собі належних документів і їх не допустили до складання іспиту.

Щоправда, Дмитро Безвербний каже, що цього року зафіксували набагато менше порушень, аніж торік. Він переконаний, це пов’язано з тим, що цьогоріч під час технологічних перерв використовували металодетектори. Такі пристрої розміщувались у всіх аудиторіях і виявити будь-який технічний засіб було нескладно.

«Навіть, якщо у абітурієнта був вимкнений телефон, чи у нього виявили флешку або ж навушники, все одно це фіксувалось як порушення. Перед кожним ЗНО вступників попереджують про заборону користуватись сторонніми предметами і пристроями», - резюмував спостерігач.

Водночас із порушеннями складання ЗНО зі сторони абітурієнтів, траплялись випадки, коли інструктори забували наклеїти ідентифікаційні наліпки, або чергові користувались особистими речами, що є заборонено.

Зауважимо, цього року з 1 до 15 липня відбуватиметься додаткова сесія ЗНО, яку волинські абітурієнти складатимуть на базі одного із вишів Луцька. Наразі 40 охочих хочуть взяти участь у додатковій здачі зовнішнього незалежного оцінювання , проте ця цифра може збільшитися, адже до волинських абітурієнтів можуть приєднатися випускники шкіл зі Сходу України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus