USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

11 січня: події, факти, дні народження

11 Січня 2017 00:00
День народження 11 січня відзначають головний редактор всеукраїнського суспільно-політичного, літературно-мистецького журналу «Волинь» Анатолій Якубюк (на головному фото) та народний депутат, лучанин Ігор Гузь.

Громадська спілка «СПАС» вітає з 40-річним ювілеєм голову спілки, керівника групи компаній «Вілія» Євгена Дудку. Ви вже засіяли свою духовну ниву, зерном добра, любов’ю до землі. Нехай Господь дає для Вас ту силу, щоб міцно Вас тримала у сідлі. Нехай душа співає, наче птаха, а врожаї збирайте з радості й добра. Нехай завжди з Вами буде відвага, яка вестиме у вируюче життя!

Окрім того, колеги з ГО "Волинський Актив Молоді" щиро вітають позитивну і завжди усміхнену дівчину в колективі Лану Скакун, з її днем народження і бажають завжди залишатись у гарному настрої!



Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає іменинників зі святом і бажає міцного здоров’я, турботи та уваги близьких, багато світлих і сонячних днів, бадьорості духу та душевного спокою.
Ігор Гузь
Ігор Гузь
Євген Дудка
Євген Дудка


Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

11 січня відзначають Всесвітній день «спасибі».

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня за луцький баскетбольний клуб дебютував 16-річний Максим Дейна. Він став наймолодшим гравцем в історії луцького клубу.

Окрім того у Луцьку відбулася виставка традиційної глиняної іграшки - свищика. Традиційну глиняну іграшку представляв Анатолій Філозоф.

У 2014 році 4 жінкам Ковельського району присвоїли почесне звання України «Мати - героїня». Нагадаємо, що звання «Мати – героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали п'ятьох і більше дітей.

У 2013 році у селі Городок Маневицького району відкрили новобудову – дитячий садок. Загалом у спорудження закладу інвестували понад 3 мільйони гривень.

Народилися:

Цього дня народилися також американський політик Александр Гамільтон, перший прем'єр-міністр Канади Джон Макдональд, англійський державний діяч, політик-консерватор, дипломат, публіцист і мандрівник, лорд, маркіз і граф Джордж Керзон, український поет-футурист Михайль Семенко, український громадський, військовий і політичний діяч, останній командувач Української повстанської армії Василь Кук, радянський кінорежисер Володимир Венгеров («Два капітани», «Кортик», «Живий труп»), український і російський композитор, диригент, музично-громадський діяч Рейнгольд Глієр, український футболіст, тренер Олег Таран, заслужений майстер спорту СРСР з художньої гімнастики, багаторазова чемпіонка СРСР, першостей світу і Європи Ірина Дерюгіна, український політик і бізнесмен, колишній міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, американська кіноакторкаАманда Піт («Дев'ять ярдів», «Кохання за правилами і без», «Сіріана», «Більше, ніж любов»).

Сталося:

1569 – зареєстрована перша згадка про проведення лотереї в Англії.

1693 – внаслідок землетрусу, спричиненого виверженням вулкану Етна, на Сицилії й Мальті загинуло близько 60 тисяч людей.

1787 — Вільям Гершель відкрив існування супутників планети Уран — Титанії і Оберона.

1919 — у Радянській Росії введена продрозкладка (обов'язкова здача селянами державі надлишків хліба).

1922 – 14-річний канадець Леонард Томпсон став першою у світі людиною, котру врятували від смерті від діабету за допомогою ін'єкції екстракту підшлункової залози, в якому містився інсулін.

1960 – в СРСР створено Центр підготовки космонавтів.

1963 — в Лос-Анджелесі відкрилася перша дискотека, що називалася Whisky-A-Go-Go.

1972 – Східний Пакистан перейменований у Бангладеш.

1984 – кількість проданих платівок альбому Майкла Джексона Thriller перевищила 10 мільйонів, побивши колишній абсолютний рекорд.

1992 – у Мiнську спiльним комюнiке мiж державними делегацiями України i Росiї визначено, що частина сил Чорноморського флоту повинна увiйти до складу Збройних сил України.

1994 — почав роботу новий парламент Росії — Федеральні збори, обрані 12 грудня 1993, що складається з двох палат: верхньої — Ради Федерації і нижньої — Державної думи.

1994 — уряд Ірландії відмінив 20-річну заборону на теле- і радіотрансляції виступів і звернень Ірландської республіканської армії та її політичного крила «Шинн Фейн».

2008 - Олексій Михайличенко призначений головним тренером збірної України з футболу (працював до кінця 2009 року, не виконавши завдання виходу на ЧС-2010).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus