USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

11 квітня: події, факти, дні народження

11 Квітня 2011 00:09
День народження 11 квітня відзначають президент ФК «Волинь», депутат Волинської обласної ради Василь Столяр, голова Волинського апеляційного суду Петро Філюк (на фото), начальник Волинської філіії ВАТ «Укртелеком» Володимир Кошлатий, депутат Волинської обласної ради Віктор Прокопчук, юрист, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов.
«ВН» вітають їх зі святом і бажають здоров’я, наснаги й успіхів у роботі.
Цього дня народилися англійський лікар Джеймс Паркінсон (описав «тремтячий параліч», який тепер називають хворобою Паркінсона), радянський артист цирку, знаменитий ілюзіоніст Еміль Кіо, український веслувальник, байдарочник, олімпійський чемпіон Юрій Стеценко, російський футболіст Георгій Ярцев, російський письменник-фантаст Сергій Лук'яненко («Нічна варта»), українська журналістка, літераторка, поетеса, критик і журналістка Вікторія Стах, російський естрадний співак українського походження Микола Трубач.
11 квітня з ініціативи ВООЗ в усьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона. А ще сьогодні – Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів.
1857 – цар Олександр ІІ затвердив державний герб Росії – двоголового орла.
1945 – звільнення в'язнів німецького концентраційного табору Бухенвальд (перед приходом американських військ в'язні повстали й визволили себе самі).
1945 – у Москві підписано радянсько-югославський договір дружбу, взаємну допомогу й повоєнне співробітництво терміном на 20 років.
1945 – радянська влада заарештовала митрополита УГКЦ Йосипа Сліпого і низку греко-католицьких владик.
1948 – відбудована після війни мартенівська піч заводу «Запоріжсталь» видала першу плавку.
1953 – у США почався перший конгрес українських студентів Америки.
1960 – Рада Міністрів УРСР ухвалила постанову «Про створення в Києві державного літературно-меморіального музею Лесі Українки».
1963 – головою Верховної Ради УРСР обрано Олександра Корнійчука.
1963 – на екрани СРСР вийшла кінокомедія Олексія Мішурина та Миколи Літуса «Королева бензоколонки» з Надією Румянцевою у головній ролі.
1964 – прем'єра фільму Георгія Данелії «Я крокую по Москві».
1981 – під час гастролей у німецькому місті Фюрт заявили про своє неповернення в СРСР диригент Максим Шостакович і піаніст Дмитро Шостакович-молодший – син та онук композитора Дмитра Шостаковича.
1982 – статтею «Рагу з синьої птахи» в «Комсомольськой правдє» почато кампанію цькування групи «Машина часу».
1984 – Костянтин Черненко обраний головою президії Верховної Ради СРСР.
1992 – президенти Росії та України призупинили дію указів про передачу Чорноморського флоту під юрисдикцію своїх країн. Почались тривалі російсько-українські переговори про статус флоту і його дислокацію.
2008 – вперше за історію незалежної України було визначено 100 великих українців. Відбулося це з 21:35 в прямому етері телеканалу «Інтер».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Виборці Показати IP 11 Квітня 2011 09:03
Вітаємо Віктора Прокопчука з його ювілеєм. Будьте здорові і успішні!
Виборці Показати IP 11 Квітня 2011 09:25
Вітаємо Осіпова з Днем народження. Бажаємо бути розумнішим і не працювати на публіку, внаслідок чого сесія засідає три дні. В противному разі відкличемо!
: Показати IP 11 Квітня 2011 16:44
Вітаємо Василя Андрійовича!! Удачі вам та перемог!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus