USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

11 волинян «за 45» вчаться на програмістів завдяки ваучерам

5 Листопада 2013 18:07
На Волині безробітні «за 45» стають студентами на основі ваучерів.

Центри зайнятості Волині видали 360 ваучерів для здобуття професійної освіти та підвищення кваліфікації тим, кому за 45 років, у тому числі 185 безробітним, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Про це повідомили у відділі організації профнавчання обласного центру зайнятості.

За станом на 1 листопала у навчальні заклади на підставі ваучерів зараховано 111 осіб (53 – з числа безробітних).

Найбільше видали ваучерів:
Луцький міський, Володимир-Волинський та Ковельський міськрайонні, Нововолинський міський, Маневицький і Ратнівський районні центри зайнятості.

Бажаючі отримали ваучери за 8 робітничими професіями та 12 спеціальностями

Волиняни вирішили навчатися найбільше за професіями тракториста (78 осіб), електрогазозварника (62 осіб), плодоовочівника (40 осіб), спеціальностями: «промислове і цивільне будівництво» (13 осіб), «обслуговування та ремонт автомобілів і двигунів» (13 осіб), «міське будівництво та господарство» (11 осіб), «розробка програмного забезпечення» (11 осіб).

Ваучер надає можливість здобувати освіту у будь-якому навчальному закладі України. Ті, хто отримали ваучер за робітничими професіями, навчатимуться лише у навчальних закладах нашої області. Уже зараховані на підставі ваучера в Оваднівський професійний ліцей 14 майбутніх робітників фермерського господарства, у Локачинську філію Оваднівського професійного ліцею – 17 бажаючих здобути професію плодоовочівника, у Колківське ВПУ, Волинський обласний учбовий центр АПК – 28 трактористів-машиністів сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва, у Волинський обласний учбовий центр АПК, Володимир-Волинське ВПУ - 16 електрогазозварників, Горохівський коледж ЛНАУ – 4 бджолярі.

Для здобуття спеціальностей за ваучером громадяни обрали навчальні заклади Волинської (найбільше – Луцький національний технічний університет) та Рівненської областей (Національний університет водного господарства).

Щоб удосконалити механізм видачі ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб віком старше 45 років, обласний центр зайнятості подав пропозиції щодо внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 №207 «Про затвердження Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці»:
- включити в перелік осіб, які мають право на отримання ваучера, багатодітних матерів, матерів-героїнь без вимог до страхового стажу;
- включити в перелік осіб, які проживають в сільській місцевості, членів особистих селянських господарств з страховим стажем не менше 10 років;
- зменшити вік для отримання ваучера громадянам, які є постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Опрацьовуються можливості організації для осіб, зайнятих в ОСББ (об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків), навчання за ваучером на базі Луцького національного технічного університету за напрямками:
- перепідготовка осіб за спеціальністю міське будівництво та господарство;
- підвищення кваліфікації для спеціалістів, які будуть зайняті в ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus