USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Борг волинян за теплопостачання може спричинити проблеми в опалювальний сезон

2 Червня 2015 11:40
Багатомільйонний борг населення за енергоносії може спричинити чимало проблем під час опалювального сезону, - вважають в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час засідання колегії волинської ОДА 2 червня.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, борг населення за надану теплову енергію за чотири місяці цього року становить 63 мільйони гривень. Найбільше волиняни боргують ДКП «Луцьктепло» - 42 мільйони гривень, КП «Нововолинськтеплокомуненерго» - 8,2 мільйона, ПТМ «Ковельтепло» - 5,1 мільйона.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що динаміка заборгованості не зменшується, тож, очевидно, взимку волинянам не даватимуть можливості ефективно використовувати газ, електрику та воду через значну заборгованість.

З його слів, наразі в області нічого не робиться щодо роботи з населенням із закликами до сплати за теплопостачання. Так, перші кроки у цьому напрямку зробили у Луцьку, розвісивши списки боржників, які, втім, невдовзі позривали.

Володимир Гунчик закликав розмістити білборди із закликом зменшувати заборгованість за спожиті енергоносії, аби на початку опалювального сезону не отримати «плачевний стан».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
юрко Показати IP 2 Червня 2015 11:49
так в нас все і робиться через ж...пу ногою в рот. спочатку відключили воду "не надовго" зараз, коли вона буде не відомо.
Параска до юрко Показати IP 2 Червня 2015 12:14
Дайте людям нормальну заплату а не ту нещасну тисячу, то вони заплатять і за газ і за світло, Мені ледь вистачає хліб і до хліба щось дітям купити. Я вже не кажу про щось більше.
Лучанин Показати IP 2 Червня 2015 12:06
Як створити комісію в міській раді, аби розібралася з ситуацією - голосів немає, але Лучани винні. Невже немає методів відключення боржників? Мабуть просто бажання не має, простіше ж всім відключити і все. В мене на все лічильники в тому числі і на тепло (опалення) за все вчасно плачу - чому ж тоді в мене нема гарячої води? Чому повірку лічильників Луцьктепло не проводить (ну вірніше проводить, але ти сам зніми його і принеси їм, а потім і постав назад і неважливо. що це їхній обов'язок по закону). Коли вже в тій державі хоч, щось буде не через зад.
Анонім до Лучанин Показати IP 2 Червня 2015 12:20
А с чем разбираться, если каждый из лучан, начиная с младенца, задолжал за тепло по 300 гривен на брата?
Луцьктеплу Показати IP 2 Червня 2015 12:07
Деб*ли, проводьте зараз профілактичні роботи... А то газ включать і ви почнете знову длубатись згідно графіка відключення гарячої води.
Лучанин до Луцьктеплу Показати IP 2 Червня 2015 12:10
Нє зараз не можна, в них фієста - 3 дні в тиждень нічого на роботі не роблять, а решту нічого дома не роблять. Профілактичні роботи зимою почнуть, так вже в нас прийнято - щоб населення "відчуло" - працюють.
Варвара Показати IP 2 Червня 2015 12:14
Я теж плачу вчасно по лічильнику.То чому я повинна страдати через боржників?Хоча я думаю що боржниками тільки прикриваються.Влада продовжує крутити свої оборудки,а народ дурити.І коли це закінчиться?
Оплачую вчасно до Варвара Показати IP 2 Червня 2015 12:29
І маю те саме, що і ті , хто не платить.
Роман Показати IP 2 Червня 2015 12:46
Нехай дадуть можливість людям переходити на автономне опалення, тоді буде все добре. І платити люди будуть вчасно і в рази менше, ніж зараз "Луцьктеплу". Ніхто не задумувався чому цього не робиться?
Лучанка Показати IP 2 Червня 2015 12:56
Дійсно,що це коїться. Через людей безвідповідальних,наглих, які жирують пють,живуть сито і не платять, ми заплатимо за них, їм спишуть-це ми вже проходили.А неплатили чиновники в міських радах посписували борги раз, а потім по другому колу не платили,то списали з ожадкнижок, а ми дураки,що платили і там пролетіли,як фанера над Парижом.Владо думайте, над тим, щоб повідключати воду і тепло боржникам ми не повинні страждати з це, що плачу вчасно, не доїдаю,але плачу-це просто ви знущаєтесь над нами, а люди тихо сміються з нас усіх. В селі,якщо не заплатив за газ місяць на другий приїхали і обрізали. 20 вік надворі,невже не можна повідключати їм воду і тепло.Що ж ви зробили комунізм для всіх, люди це довго терпіти не будуть.У нас то газу нема придумали, а він був і є,тому,що наш українсвький газ є вдосталь для нас-це олігархи його забирають і продають по вартості російського нам же своєму дурному наріду.Не сидіть по кабінетах чиновники, а працюйте,відключатйе боржників,ящо не заплатять,бо дочекаємося зими і будемо мерзнути-це точно.
ніка Показати IP 2 Червня 2015 17:27
ще хай піднімуть тарифи .то взагалі ніхто не буде платити ...!!!
Волиняка Показати IP 2 Червня 2015 17:33
А де тi волонтери, що рятують Украiну? Хай би розiбрались що то за боржники. Кому допомогти оформити субсидiю, кому допомогти коштами, а кому розяснити по народному.
ніка Показати IP 2 Червня 2015 17:36
прикриваються простим народом ....хай менше крадуть...народ платить добросовісно!
ніка Показати IP 2 Червня 2015 17:40
клеять боржників . хай себе поклеють ..свою зарплату і на 1.200 оплатять і по живуть!
Просто мама Показати IP 3 Червня 2015 09:28
Глянула списки боржників, знайшла своїх сусідів. Обоє працюють на основній роботі, отримують далеко не мінімалку. Ще й мають кілька точок на "варшавці" і не тільки. А заборгованість майже 10 тис. Грн. А ще скільки таких?
лучанка Показати IP 3 Червня 2015 12:19
Я у списку знайшла також своіх сусідів одні пють безбожно в квартирі всі бомжі та алкоголікі, в іншій квартирі продають спиртяку ідуть цілий день до ночі, третя дебошири та алкаші і всі мають борг за тепло більше як 10 тис. Чому не приймають міри ? Чому цю нечисть не виселять з будинку з підізду борги вних за всі ком.послуги.І думаете що незнають, Знають,,,,,.
ніка Показати IP 3 Червня 2015 13:04
да ! е такі що можуть платити але чомусь не платять ..з таких треба питати в першу чергу!
справедлива Показати IP 3 Червня 2015 16:38
треба трішки ужесточити заходи боротьби з неплатниками.Чому ждуть поки людина заборгує 10тис, Має людина невеликий борг прийдіть і розберіться, виясніть причину, допоможіть. Якщо не хоче платити, а може платити, то з трьохкімнатної переселяйте у меншу квартиру, або у гуртожиток.Тоді люди будуть думати чи варто боргувати.А при нашій системі відповідальності ніякої.Або спишуть частину боргу, або інфляція знівелює борг. Ось і сидимо без теплої води, згодом будемо сидіти без тепла у квартирі. Повна бездіяльність влади і як наслідок – повна безвідповідальність платників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus