USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

13 жовтня: події, факти, дні народження

13 Жовтня 2014 00:00
День народження 13 жовтня відзначає голова Локачинської райдержадміністрації Володимир Мазурок, волейболістка Ольга Стасюк, шеф-кухар луцького закладу Юрій Хазіпов (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх та бажає здоров’я, добробуту, успіхів у роботі. Не втрачати висоту і вміти відчувати справжній смак життя.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року популярний діджей, промоутер та радіоведучий Dj Max Freeman розповів пропрофесію діджея, клубну культуру, розважальне життя міста та про те, з чого все починалось в інтерв'ю.

У 2012 році у Луцьку виступила російська співачка Діана Арбеніна з гуртом «Ночные снайперы». Тоді вона уперше за 18 років своєї діяльності відвідала обласний центр Волині.

А у 2009 гурт Green Grey переміг у номінації Кращий український виконавець.

Народилися:

Цього дня народилися російський поет, автор пісень Олексій Сурков («Бьется в тесной печурке огонь»), український фольклорист, літературознавець Роман Волков, український бандурист Олексій Дзюбенко, французький актор і співак Ів Монтан (Іво Ліві), український учений-етнограф Михайло Сікорський, британська політична діячка (консерваторка), «залізна леді», прем'єр-міністр Великої Британії в 1979-1990 роках Маргарет Тетчер, російський режисер театру й кіно Марк Захаров, російський комедійний кіноактор Савелій Крамаров, американський рок-музикант, поет і композитор Пол Саймон, американський сценарист і продюсер, автор і продюсер телесеріалу «Цілком таємно» Кріс Картер, американська співачка, акторка, танцюристка Мері Осмонд, британський комедійний актор Саша Барон Коен, український футболіст Михайло Старостяк, британський боксер-професіонал Девід Хей.

Сталося:

1792 — У Вашингтоні розпочалося будівництво Білого дому.

1860 — У США зроблена перша фотографія з повітряної кулі.

1871 - у Києві відкрилася Колегія Павла Ґалаґана.

1875 — Відкрито Чернівецький університет.

1884 — Гринвіч затверджений як місце проходження нульового меридіана.

1894 — У Пенсильванії (США) засновано Український народний союз.

1900 — Вийшла основна книга Зиґмунда Фройда «Тлумачення снів».

1944 — У Москві Сталін пообіцяв Черчіллю, що СРСР оголосить війну Японії після перемоги над Німеччиною.

1947 — ЦК КП(б)У ухвалив рішення про створення семи спеціальних оперативних груп НКВД для ліквідації керівників бандугруповань України, членів Центрального і крайового проводів ОУН.

1948 — Завершене будівництво газопроводу Дашава-Київ.

1957 — На Державній нараді Мао Цзе Дун заявив: «Не треба читати багато книг».

1987 — У Перській затоці американський флот вперше у світі використовував дельфінів у військових цілях.

1999 — У Франції дозволені шлюби між гомосексуалістами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 13 Жовтня 2014 08:46
Балшой челавека хазіпов

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus