USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

14 серпня: події, факти, дні народження

14 Серпня 2014 00:00
День народження 14 серпня відзначає ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його з цим святом і бажає здоров’я, успіхів у роботі і наснаги. Нехай результат завжди виправдовує Ваші очікування.

Також 14 серпня – Перший Спас, або Маковея. Це свято ще називають Медовим, або Спасом на воді.

Іменини за православним календарем святкують Дмитро, Олександр, Леонтій, Тимофій, Федір та Софія.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією "Повідом новину". Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція повідомляла, що в обласному центрі Волині знайшли скарб. У Старому Луцьку, на вулиці Кафедральній, 13, археологи розкопали стіни підземелля поблизу Костелу Святих Петра і Павла.

У 2012 році в Луцьку показали щастя в іншому ракурсі. Тоді, змістовний відеоролик про те, чого ми, мовляв, не помічаємо, поширили мережею інтернет.

14 серпня у 2010 році видання інформувало, що мобільники провокують рак мозку. Мобільні телефони змінюють систему води в організмі й вона починає швидше виводитися з організму, що призводить до раку мозку чи до проблем зі статевою системою.

Народилися:

Цього дня народилися український підприємець, політичний діяч, народний депутат V-VI скликань Володимир Поляченко, американський кіноактор-комік Стів Мартін («Три амігос», «Сержант Білко», «Батько нареченої»), англійський письменник, лауреат Нобелівської премії Джон Ґолсуорсі («Сага про Форсайтів»), український і радянський футболіст, півзахисник київського «Динамо» і збірної СРСР Володимир Мунтян, російська поп-співачка Альона Свиридова («Розовый фламинго»), нідерландський кінорежисер Алекс ван Вармердам («Сукня», «Грімм»), український поет, перекладач, публіцист Андрій Бондар, німецький кінорежисер Вім Вендерс («Париж, Техас», «Небо над Берліном»), британська тенісистка українського походження, дочка футболіста київського «Динамо» Сергія Балтачі Олена Балтача.

Сталося:

1775 – (3 серпня за старим стилем) російська імператриця Катерина ІІ видала маніфест про зруйнування Запорізької Січі і ліквідацію запорізького козацтва.

Після ліквідації Січі частина запорожців пішла на Дунай до Туреччини, інша – на Кубань.

1983 – на першому чемпіонаті світу з легкої атлетики, що проходив у Гельсінкі, сенсаційну перемогу в стрибках із жердиною здобув 19-річний дебютант радянської збірної українець Сергій Бубка.

Він подолав висоту 5 метрів 70 сантиметрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АСЯ Показати IP 14 Серпня 2014 08:38
м я у .....
вася Показати IP 14 Серпня 2014 13:00
Гав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus