USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

2 листопада: події, факти, дні народження

2 Листопада 2015 00:00
Сьогодні день народження відзначає нападник ХК «Луцьк» Олександр Руденко, вихованець Волинського обласного центру «Інваспорт», срібний призер Літніх Паралімпійських ігор 2012 року Олександр Девлиш, художниця Світлана Костукевич, велогонщиця Яна Беломоїна та фотограф Вероніка Легран (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх з днем народження і бажає добрих новин і мирного неба. Віри і впевнених кроків.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Всесвітній День боротьби з пневмонією.

Наша хроніка:

Минулоріч редакція інформувала про те, що жителі міст Донецької області, які не окуповані бойовиками «ДНР», організували акції протесту проти так званих виборів «ДНР»

2013 року видання розповідало про стильний Хелловін. Тоді у покинутий 93 роки тому форт, що біля села Тараканів, «висадилась» незвична група туристів.

А у 2012 році редакція розповідала, як лучани перетворювали овочі на мистецтво. Квітами, метеликами ставали у лучанки Ольги Гончарук звичайнісінькі кавуни та гарбузи.

Окрім того, ковельський спортсмен взяв «золото» на міжнародному турнірі з дзюдо у Польщі. Юрій Калінчик у свої ваговій категорії 32 кілограми перевершив суперників.

Народилися:

2 листопада на світ з'явилися граф, пізніше князь, дипломат, син останнього гетьмана України Кирила Розумовського Андрій Розумовський, український поет Остап Грицай, англійський математик, засновник формальної логіки Джордж Буль, український історик мистецтва й театру Дмитро Антонович, український математик, електротехнік, розробник перших радянських ЕОМ Сергій Лебедєв, українська акторка, заслужена артистка України Олена Зарицька, український воротар, пізніше — футбольний тренер Віктор Гришко, диригент Павло Струць, чорногорський футболіст, нападник клубу «Манчестер Сіті» Стеван Йоветич.

Сталося:

1721 — Під час святкування Ништадтського миру Сенат підносить Петру Олексійовичу Романову титул імператора Петра I.

1833 — Микола І підписав наказ про заснування Київського університету.

1938 — Угорщина захопила Південну Словаччину і Закарпатську Україну.

1977 — Леонід Брежнєв запропонував загальне припинення виробництва ядерної зброї.

2000 — у лісі під Таращею знайдене тіло журналіста Георгія Ґонґадзе, який зник ще 16 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus