USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

212 клубам Волині потрібен капремонт

22 Березня 2011 15:36
Матеріально-технічна база сільських клубних закладів Волині слабка: 231 заклад не опалюється, 212 потребують капітальних ремонтів.
Про це повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк 22 березня під час засідання колегії управління культури та туризму, - повідомили у прес-службі ОДА.
За його словами, 23,6% клубних працівників продовжують працювати на неповні посадові оклади.
Через відсутність фінансування з державного бюджету припинено ремонтно-реставраційні роботи на пам’ятках історії національного значення – музеї садибі В’ячеслава Липинського у селі Затурці Локачинського району та Художньому музеї у Луцькому замку.
Водночас обсяг бюджетних призначень на культури Волині за 2010 рік становив 135,4 мільйона гривень, що на 23% більше у порівнянні з попереднім роком.
Є і ряд здобутків у культурі Волині за 2010 рік.
У 2010 році після капремонту відкрито клуб у селі Бережниця Маневицького району та Ковельську міську бібліотеку-філію для дітей.
Здійснюється будівництво та реконструкція закладів культури у селах Любязь, Ветли, Щетинь Любешівського, Тоболи і Карпилівка Камінь-Каширського, Карасин Маневицького районів. Проведено реконструкцію частини приміщення академічного обласного муздрамтеатру, комплекс робіт в обласній універсальній науковій бібліотеці, облаштовано тренінговий центр програми «Бібліоміст».
Продовжувалася робота з відновлення опалення приміщень установ культури у сільській місцевості – нині опалюється 436 клубних закладів і 549 бібліотек
До бібліотек області надійшло 76,7 тисяч примірників книг. Відкрито центри доступу до мережі Інтернет за програмою «Бібліоміст» у сільських бібліотеках-філіях Ковельського та Ківерцівського районів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ковельчанин Показати IP 22 Березня 2011 21:14
Не Ковельську міську бібліотеку-філію для дітей, а Ковельську районну бібліотеку-філію для дітей! Або Курилюк не знає, що каже, або журналісти "не догнали" - бібліотека знаходиться в Ковелі, але належить до спільної власності територіальних громад сіл та селищ району.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus