USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

22 жовтня: події, факти, дні народження

22 Жовтня 2019 00:00
22 жовтня день народження святкує Діана Єгорова. Друзі, знайомі та близькі зичать їй успіху, добробуту, радості, любові, щастя, хорошого настрою, посмішок та яскравих вражень. Нових звершень та натхнення, а також життєвих гараздів!

Донька, зять та внучки вітають сьогодні зі святом Дудіну Ларису Іванівну та бажають їй здоров’я, гармонії та затишку, удачі завжди й у всьому. А також піднесеного настрою, ясного неба над головою, благополуччя та комфорту.
Лариса Дудіна
Лариса Дудіна
День народження також цього дня святкують ексдепутат Луцької районної ради Олександр Голій, директор Торчинського народного історичного музею імені Григорія Гуртового Олександр Мельник, завідувачка ДНЗ № 4 Руслана Грановська та колишній начальник управління юстиції у Волинській області Олег Пасько.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає здоров’я, достатку, миру і здійснення мрій. Правильних рішень, вдалих ідей і легких перемог.
Олег Пасько
Олег Пасько
Іменинниками 22 жовтня є Авраам, Єфим, Костянтин, Максим, Петро та Яків.

Наша хроніка:

2018 редакція писала про те, що затримали волинських митників, причетних до незаконного розмитнення тисячі авто. Зокрема, правоохоронці викрили схему незаконного розмитнення транспортних засобів за підробленими документами, що спричинило збитків державі на понад 7 мільярдів.

Два роки тому ми повідомляли про те, що новим мером столиці Грузії став колишній футболіст київського «Динамо», міністр палива і енергетики Грузії Каха Каладзе.

2016 року цього дня редакція писала про найкращий концерт O.Torvalda у Луцьку за 5 років. Під час виступу прозвучали пісні як зі старих альбомів, так і сингли з нового #нашілюдивсюди.

Три роки тому рятувальники ліквідували пожежу у двоповерховому житловому будинку на Волині. Вогнем тоді було пошкоджено домашні речі, внутрішнє оздоблення стін в 2-х житлових кімнатах, знищено 2 вікна та двері.

Фоторепортаж із бази українських "кіборгів", бійців Правого сектора, знайдете у матеріалі за 2014 рік.

Вулично-дворові змагання відбулись у Ківерцях у 2013 році. Учасники визначали першість у такому спорті, як віджимання на брусах.

Народилися:

22 жовтня народилися французька актриса Сара Бернар, російський письменник Іван Бунін, американський журналіст Джон Рід, радянський поет Яків Шведов, англо-американська кіноакторка Джоан Фонтейн, французький шансоньє, поет і композитор Жорж Брассенс, український військовик Оверко Гончаренко, військовий діяч Яків Гальчевський, американський художник Роберт Раушенберг, радянський актор театру й кіно Спартак Мішулін, український радянський кінооператор Вілен Калюта, радянський – український і російський – кінорежисер Георгій Юнгвальд-Хилькевич («Небезпечні гастролі», «Д'Артаньян і три мушкетери», «Ах, водевіль, водевіль», «В'язень замку Іф»), український поет, громадський і політичний діяч Борис Олійник, французька кіноактриса Катрін Деньов, італійський співак Робертіно Лоретті, футболісти Лев Яшин, Віктор Звягінцев, Мічел Сальгадо та Олександр Кучер, американський кіноактор Джефф Голдблум, український політик Володимир Марченко, російська естрадна співачка Тетяна Овсієнко, український письменник, журналіст Богдан Логвиненко.

Сталося:

794 — Кіото стало столицею Японії.

1883 — У Нью-Йорку відкрилася «Метрополітен-Опера». У перший вечір звучала опера Гуно «Фауст».

1933 — у Львові член ОУН Микола Лемик на знак протесту проти Голодомору в Україні вбив співробітника консуляту СРСР, агента спецслужб Майлова.

1938 — Честер Карлсон виготовив першу фотокопію паперового документа.

1949 — СРСР провів перші випробування своєї ядерної зброї.

1960 — Майбутній чемпіон планети з боксу Мухамед Алі (тоді — Кассіус Клей) виграв свій перший бій на професійній арені.

1964 — Французький філософ і письменник Жан-Поль Сартр відмовився від Нобелівської премії.

1968 — Завершений політ американського космічного корабля «Аполлон-7». Це був перший пілотований політ кораблів цієї серії.

1975 — Радянська космічна станція «Венера-9» здійснила посадку на поверхню Венери.

1980 — Папа римський відмінив вердикт 1633 року, що засуджував Галілея.

2006 — Семиразовий чемпіон світу з автоперегонів «Формула-1» Міхаель Шумахер на Гран-прі Бразилії 2006 закінчив кар'єру гонщика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus