USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

23 січня: події, факти, дні народження

23 Січня 2020 00:00
23 січня день народження святкує головний лікар Волинського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Олена Макаренко.

Редакція Інформаційного агентства Волинські Новини вітає іменинницю і бажає міцних сил, мудрості, наполегливості, щоб усі Ваші починання були втілені в життя, і завжди супроводжували удача, процвітання та успіх. Нехай добрий ангел охороняє Вас від усього лихого.

Також сьогодні свято й у Валерія Мисковця. Бажаємо йому процвітання, впевненості у завтрашньому дні, здійснення задуманого, оптимізму, людської поваги, стабільності, фізичних та духовних сил.
Валерій Мисковець
Валерій Мисковець
День народження відзначає лучанка Анастасія Семенюк.
Анастасія Семенюк
Анастасія Семенюк
Чарівній дівчині зичать яскравих, незабутніх зустрічей, вірних друзів, святкового настрою, виконання заповітних бажань і творчих звершень!

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом та бажає непохитного здоров'я, щедрої долі, родинного тепла, удачі, поваги, вірних друзів поряд. Нехай кожен день приносить лише хороші новини!

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року, у Луцьку перерозподілили понад 0,5 млн на енергозбереження

У 2018 році редакція розповідала про те, що на одному з будинків у центрі Луцька з'явився величезний кіт.

У 2017 році цього дня на Волині стартував набір у Нацполіцію.

У 2016 волинські «укропівці» розповіли про те, що особисто для них означає День Соборності України.

У 2015 цього дня на Волині остаточно розпустили Партію регіонів.

23 січня 2014 було оголошене у Луцьку Днем жалоби за загиблими на Майдані.

у 2013 році редакція показала шедеври крижаної скульптури. Переглянути фотопідбірку можна ТУТ.

А у 2012 році гравець «Волині» відзначився голом за збірну України. Тоді гол латишам забив Євген Павлов

Народилися:

Цього дня народилися французький письменник Стендаль (романи «Червоне і чорне», «Пармська обитель»), французький військовий діяч, винахідник брюк галіфе Гастон Огюст де Галіфе, французький художник, один з основоположників імпресіонізму Едуар Мане, американський викладач фізкультури, який придумав волейбол, Вільям Морган, український співак, народний артист УРСР Михайло Донець, український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч Павло Тичина, святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет (Михайло Денисенко), український журналіст і політик, редактор газети «Сільські вісті» Іван Сподаренко, український поет, перекладач, батько фронтмена групи «Плач Єремії» Тараса Чубая Григорій Чубай, український політичний і державний діяч, прем'єр-міністр України у 1996-1997 роках, лідер партії «Громада», доктор економічних наук Павло Лазаренко, американська кіноакторка, відома насамперед за телесеріалами, Тіффані-Амбер Тіссен («Беверлі-Хіллз 90210»), голландський футболіст, півзахисник збірної та клубу «Баварія» (Мюнхен) Ар'єн Роббен.

Сталося:

1482 – вперше надрукована священна єврейська книга «Тора».

1912 – у Гаазі підписана Міжнародна опіумна конвенція – перша міжнародна угода про контроль наркотичних засобів.

1924 – на траурному засіданні з'їзду Рад, одразу після смерті Леніна, було ухвалене рішення про будівництво мавзолею на Красній площі. Переможцем конкурсу на кращий проект Мавзолею став Олексій Щусєв.

1927 – організований Союз товариств сприяння обороні й авіаційно-хімічній промисловості СРСР – Осоавіахім. У 1951 році перейменоване у Всесоюзне добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту – ДТСААФ СРСР, з 1991 року – Російська оборонна спортивно-технічна організація (РОСТО), в Україні – ТСОУ (Товариство сприяння обороні України).

1933 – Костянтин Станіславський у листі до гардеробників МХАТу заявив: «Театр починається з вішалки».

1960 — Жак Пікар і Дон Волш на батискафі Трієст опустилися на дно найглибшої в Світовому океані Маріанської западини, досягнувши рекордної глибини 10916 м.

1978 – Швеція уперше в світі заборонила аерозольні балончики, бо вони пошкоджують озоновий шар Землі.

1986 – у нью-йоркському готелі «Уолдорф-Асторія» відбулося представлення перших членів Зали слави рок-н-ролу.

1987 – у Ленінградському рок-клубі дебютувала група «ДДТ».

2002 – зігравши внічию у сьомій партії фінального матчу чемпіонату світу за версією ФІДЕ зі своїм співвітчизникам Василем Іванчуком, 18-річний українець Руслан Пономарьов став новим чемпіоном – наймолодшим володарем шахової корони в історії цієї гри (остаточний рахунок матчу 4,5:2,5 на його користь).

2005 – інавгурація Віктора Ющенка на посаді Президента України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus