USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 жовтня: події, факти, дні народження

27 Жовтня 2014 00:00
День народження 27 жовтня відзначає генеральний директор Волинської обласної державної телерадіокомпанії Ольга Куліш (на фото) та журналіст Сергій Олешкевич.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх з днем народження і зичить успіху та перемог на життєвих стежинах.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2013 році видання писало про перемогу луцьких спортсменів на Кубку України. На змаганнях з джиу-джитсу лучани показали наполегливість і майстерність.

У 2011 році редакція розповідала, що на звання Першого офіційно визнаного двійника Тараса Шевченка претендує волинянинСергій Конончук із Каменя-Каширського. Тоді відбувся перший Всеукраїнський конкурс двійників Тараса Шевченка організований порталом «Друг читача» та виставкою «Книжковий світ-2011».

27 жовтня 2008 волинянам розповіли про війну мовою фактів.

Народилися:

27 жовтня на світ з'явилися український композитор Максим Березовський, англійський мореплавець, керівник трьох кругосвітніх експедицій, першовідкривач Нової Зеландії і Гавайських островів Джеймс Кук, італійський скрипаль і композитор Нікколо Паганіні, російський біолог-селекціонер Іван Мічурін, український історик Іван Лисяк-Рудницький, 26-й президент США Теодор Рузвельт, американська поетеса і письменниця Сильвія Плат, французький кіноактор Жан-П'єр Кассель, українська борчиня вільного стилю Світлана Саєнко, український футболіст сербського походження Марко Девич.

Сталося:

1662 — Англійський король Карл II продав Дюнкерк Франції.

1882 — народився перший професійний національний реалістичний театр на Україні під орудоюМарка Кропивницького.

1895 — Завершене будівництво першої лінії Транссибірської залізничної магістралі.

1951 — Уперше під час лікування раку використана радіація.

1982 — Китай оголосив, що чисельність його населення перевищила 1 мільярд жителів.

1984 — Стала до ладу Байкало-Амурська магістраль.

1990 — Обрані перші два Президенти республік СРСР: Аскар Акаєв у Киргизькій РСР (у парламенті) іСапармурат Ніязов у Туркменській РСР (на всенародних безальтернативних виборах).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus