USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянам розповіли про війну мовою фактів

27 Жовтня 2008 15:50
У Волинському краєзнавчому музеї експонували виставку «Волинь у роки Великої Вітчизняної війни», яка присвячена Дню визволення України від німецько-фашистських загарбників, – інформує 27 жовтня репортер «Волинських Новин».
Виставка створена за сприяння управління культури Волинської ОДА та Волинського краєзнавчого музею та демонструє мовою фактів - документів і фотографій - війну 1941-1945 років на Волині початкового, окупаційного та визвольного періодів. На захід організатори запросили очевидців цих часів: партизана Іллю Сизонеля та Валентину Мінєнко.
За словами пана Сизонеля, до початку 1944 року на Волині діяли більш ніж 10 тисяч партизанів. «Ми знищили стільки зброї, машин із боєприпасами, танків, що німцям вистачило б цього на ще один місяць воєнних дій», – розповів колишній партизан.
На переконання Іллі Сизонеля, сама Україна, хоч  якою сильною вона була б, не змогла б подолати навалу фашистів. Визволення відбулося тільки завдяки братству всіх народів колишнього Союзу. «Там де гурт – там сила», – додав він.
За словами колишнього партизана, на фронті багато допомагала любов. «А воювати боявся цілу війну. Знав, що треба, але жити хотілося», – наголосив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus