USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

4 грудня: події, факти, дні народження

4 Грудня 2015 00:00
День народження 4 грудня відзначає заслужений працівник культури України Ірина Циганкова (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає її і бажає здоров’я, успіхів та достатку.

Окрім того, свято сьогодні у видатного освітянина нашого міста Михайла Махомеда. Зокрема завдяки його зусиллям як керівника міського управління освіти, одного з очільників обласного, директора шкіл в минулому, та заслуженого вчителя й завідувача Центру зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингових досліджень сьогодні, рівень освіти в наших місті й області піднявся на той рівень, яким ми можемо пишатися.

Освічений, багатогранний та глибокий керівник своїми вчинками та прикладом продемонстрував, якою має бути освіта на зламі часів. Його - справедливого та мудрого - вітають рідні, близькі люди, родина, колеги та друзі. Дякують за могутній вклад у розвиток суспільної свідомості нашого краю, зичать добра, сил, натхнення та терпіння лишатися виваженою та розважливою людиною, професіоналом своєї справи, чуйним чоловіком та батьком.

Зауважимо, якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік працівники Волинської митниці ДФС затримали контрабандистку з партією прикрас.

Два роки тому Українська революція була на перших шпальтах польських видань. Тоді польські журналісти підтримували Україну, і на відміну від російських ЗМІ, писали правду.

У 2012 році видання показало рейтинг найпотворніших машин року. Звання найбільшої потвори отримала Toyota Prius.

Три роки тому в Луцьку горів Центральний універмаг. Пожежники назвали причиною появи вогню - коротке замикання електропроводки. Через пожежу, яка завдала будівлю ЦУМу грандіозних пошкоджень, торговий об'єкт довелося повністю реконструювати.

А чотири роки тому в Луцьку за допомоги Савіка Шустера відбувся благодійний концерт.

У 2009 році редакція писала, що найнебезпечнішою є цигарка до ранкової кави. Вона підвищує рівень нікотину в крові набагато більше, ніж решта всіх цигарок, викурених протягом дня.

Народилися:

4 грудня народилися австрійський поет Райнер Марія Рільке, український письменник Олександр Олесь, американський винахідник, один з творців телевізійного пульта дистанційного управління Роберт Адлер, видатний французький актор театру і кіно Жерар Філіп, український хоровий диригент, народний артист України Олег Тимошенко, український стрибун з жердиною, олімпійський чемпіон (1988), єдиний шестиразовий чемпіон світу (1983-88), 35-разовий рекордсмен світу Сергій Бубка, український актор і режисер Григорій Гладій, український хокеїст Олег Благой, реппер Jay-Z.

Сталося:

1638 — після поразки козацького повстання під проводом Я. Остряниці і Д. Гуні козацька рада ухвалила в урочищі Маслів Став «Ординації Війська Запорізького реєстрового».

1925 — у Харкові вийшов друком перший номер газети «Комсомолець України» (з 1943 р. — «Молодь України»).

1938 — у Хусті відбувся І з'їзд «Карпатської Січі», воєнізованої організації, створеної на Закарпатті членами ОУН.

1939 — Президія Верховної Ради СРСР ухвалила указ про розмежування областей між УРСР і БРСР, за яким Україна втратила Берестейщину.

1941 — у Москві підписано радянсько-польську декларацію про дружбу та взаємодопомогу, чим лондонський еміграційний уряд фактично визнав радянську окупацію Західної України та Західної Білорусі у вересні 1939 року.

1987 — Рада Міністрів СРСР ухвалила постанову «Про обмеження прописки кримських татар у ряді населених пунктів Кримської області та Краснодарського краю».

1989 — Генеральна Асамблея ООН схвалила Міжнародну конвенцію про боротьбу з вербовкою, використанням, фінансуванням і навчанням найманців.

1989 — у Москві керівники Болгарії, Угорщини, НДР, Польщі та СРСР засудили введення їхніх військ до Чехословаччини в серпні 1968 року.

1992 — IV Всеукраїнський з'їзд Народного Руху України перетворив НРУ на політичну партію, а її головою обрав В'ячеслава Чорновола.

1995 — компанії Netscape і Sun у співробітництві ще з десятком софтверних вендорів анонсували створення мови програмування JavaScript, призначеної для перетворення традиційних статичних вебсторінок в динамічні інтерактивні документи, здатні більш повно задовільнити інтереси користувачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus