USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

40 волинських студентів отримуватимуть стипендію Фонду «Тільки разом»

7 Квітня 2016 16:17
За 5 років діяльності Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», а тепер «Тільки разом», втілив в життя не один десяток проектів, серед яких і «Підтримка обдарованої молоді». На думку засновника Фонду Ігоря Палиці діти - наше майбутнє, а тому саме на розвиток учнів та студентів спрямовані інвестиції Фонду. Це - неодноразовий відпочинок дітей у Буковелі, створення сучасних лабораторій у вишах та коледжах, відкриття спортивних та дитячих майданчиків, зміцнення матеріально-технічної бази закладів. Адже робити вклад у майбутні покоління – це головне на думку голови правління Фонду «Тільки разом» Олександра Товстенюка, - повідомили у прес-службі Фонду.

Стипендіальний проект «Тільки разом» у рамках програми «Підтримка обдарованої молоді» здійснив відбір найкращих ідей-інвестицій у рідну Волинь. Члени журі розглянули більше ста анкет та запросили студентів до обговорення проектів.

Згідно з підсумками захисту есе - 23 студенти упродовж 5-ти місяців отримуватимуть стипендію у розмірі - 2, 500 гривень та 17 по півтори тисячі гривень.

Програма фонду «Підтримка обдарованої молоді» четвертий рік поспіль допомагає здібним учням та студентам втілити свої ідеї в життя. За стипендію прийшли позмагатись студенти Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, Луцького національного технічного університету, технікумів, коледжів та училищ.

«Мета стипендіального проекту - це підтримка обдарованих студентів і можливість їм залишитись тут, для того, щоб розвивати і Луцьк, і область, а не виїжджати за кордон», - розповідає головний менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Оксана Демчук.
Студент-будівельник технічного університету Олексій Табачук - учасник низки освітніх закордонних програм обміну досвідом. За рік побував у 6-ти країнах світу. За цей час налагоджував контакти аби залучити до співпраці і запрошувати студентів з європейських вишів до нас в Україну.

«Більшість українців переїжджають на навчання до Польщі, Німеччини, Великобританії, і таким чином наша інтелігенція тікає з України. Натомість європейці нічого не знають про Україну», - каже учасник проекту Олексій Табачук.

Зовсім інша ідея виникла у другокурсниці – Ірини Гаранчевська. Студентка факультету бізнесу ЛНТУ втілила в життя проект під назвою «Штат волонтера» - сайт обміну досвідом, речами та послугами. Для реалізації потрібні кошти, програмісти та небайдужі люди.

«Важливо подаватись на такі проекти, адже якщо ти активний студент, тобі потрібно на свої ідеї затрачати власні кошти і стипендія дасть можливість реалізувати ці кошти», - впевнена учасниця проекту Ірина Гаранчевська.
Низка проектів стосувалась поліпшення умов життя лучан, перенесення центрального ринку , що заважає туристам оглядати замок Любарта, створення велодоріжок та велопрокату, центрів для молоді та особливих дітей.

Аби усі ці студенти могли отримати стипендію, потрібно не лише захистити есе. Журі конкурсу враховуватиме середній бал залікової книжки, участь в олімпіадах та конкурсах, громадську та наукову діяльність. Вже відомі імена стипендіатів. Але навіть ті, хто її не отримає, варті уваги, адже кожен проект – це бажання небайдужої молоді змінити Волинь на краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ю Показати IP 7 Квітня 2016 19:15
покупляли
оксана Показати IP 7 Квітня 2016 20:45
наша родина не з "крутих" , можливості "купити" стипендію фонду немає . син отримував 1500,0 протягом 5 місяців. подав проект майбутнього розвитку Луцька , характеристики з навчального закладу .дякуючи такій матеріальній підтримці фонду , придбали фортепіано .завжди буду дякувати Палиці за проекти , які ПРАЦЮЮТЬ .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus