USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

42-річна студентка луцького ВНЗ здійснила мрію

14 Березня 2018 13:43
Студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Людмила Ковальчук зуміла не лише написати проект та отримати стипендію Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», а й успішно реалізувати його, інформують у прес-службі Фонду.

У дитинстві вона мріяла стати лікарем. Та через певні обставини свою мрію здійснила лише через 20 років. За першою освітою Людмила закрійник. Певний час працювала за спеціальністю, пізніше шила на замовлення на дому, виховувала дітей, а їх у жінки троє, виконувала домашню роботу. А десь у глибині душі їй не давала спокою думка про нереалізовану мрію. Лише коли діти виросли, закінчили школу та стали студентами, Людмила наважилася на вчинок, що змінив її життя.

– Якоїсь миті я просто вирішила зробити цей крок, здійснити свою мрію. Розуміла, що в цьому віці не зможу стати лікарем, тому вирішила вчитися на психолога – лікаря людських душ. Зараз мені 42 роки. Я навчаюся на четвертому курсі, пишу дипломну роботу і працюю практичним психологом у дитсадку, – розповідає свою історію жінка.
Людмила – активна студентка: виконує обов’язки старости групи, на волонтерських засадах працює з дітьми, пише наукові роботи.

– На першому курсі організовували групу для роботи з дітьми. Нам як майбутнім практичним психологам запропонували долучатися до цих занять. Ми допомагали викладачам, працювали з дітьми різного віку, які мали поведінкові розлади. Це мене й надихнуло на використання музикотерапії в груповій роботі, – каже Людмила. – Коли гіперактивна дитина чує спокійну музику, вона заспокоюється, а гіпоактивній, нав­паки, потрібні більш жваві мелодії. Я принесла музичний центр, який ми використовували під час занять. Слухання музики – це такий пасивний вид музикотерапії. За допомогою активного напрямку музикотерапії (співу, плескань руками в такт, танцювальних рухів) спонукали формування в дітей музичного слуху та смаку.
Участь у стипендіальному проекті Фонду Людмила брала двічі. Першого разу її робота з музикотерапії не пройшла конкурс. Жінка проаналізувала помилки, доопрацювала проект і наступного року знову взяла участь у стипендіальному конкурсі та здобула перемогу. На цьому Людмила не зупинилася, а й далі використовувала музикотерапію на практиці. Спочатку реалізовувала свою ідею в арт-терапевтичній групі на кафед­рі практичної психології та безпеки життєдіяльності. Зараз музикотерапію застосовує у роботі.
– Дякую сім’ї, яка підтримує мене, наставникам з університету за те, що допомогли мені реалізуватися. Ставши студенткою, я виросла в своїх очах, – каже на завершення розмови Людмила Ковальчук. – Стипендія Фонду, з одного боку, – це матеріальна винагорода за те, що робиш. Разом з тим, це мотивує, адже успіх зав­жди надихає на якісь подальші дії. Головне – не здаватися. Якщо є мрія, потрібно працювати над тим, аби її здійснити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Чехов Показати IP 14 Березня 2018 14:34
В 42 роки студентка, просто нема слов... займалась би потрібним чимось, роботою чи дітьми. а то так припече цим "реалізовуватись", а чоловік має наліво ходити і дітей її навчити має невідомо хто. жінка має бути в сімї'!!!
Анонім до Чехов Показати IP 14 Березня 2018 17:55
Судячи з твого коментаря,ти бездарний чоловік,який тільки і думає про "ліво". Якщо я помилився,то вирости спочатку,вчись і почнеш коментарі розумні писати
Знайомий студентки Показати IP 14 Березня 2018 15:17
ну не треба писати вже погане, особисто знаю Людмилу і її сімю - діти виховані прекрасно, вчаться в хороших закладах, один з синів в Швейцарії. Хоч сімя і не багата але всі талановиті. Те що людина в 40 років поміняла професію а не сидить біля телевізора це дуже добре, наприклад в тій же америці це нормальна річ міняти професію і нікого це не дивує. Совковий менталітет не дає це зрозуміти
123 до Знайомий студентки Показати IP 14 Березня 2018 16:20
"Совковий" менталітет може не давати чогось зрозуміти - згоден. Але те що люди, які навчались в системі "совкової" освіти, загалом знають що власні назви пишуться з великої літери - доконаний факт. Це вам не покоління тестів - здати і забути. В професійному навчанні те ж саме виходить - на курсах чогось понахапаються, і вже великі спеціалісти у всьому.
Та до Знайомий студентки Показати IP 14 Березня 2018 16:43
до чого тут совковий менталітет? вище в коменті аж пищить менталітет мужичонків, які нуль нулем самі по собі, а тому й самостверджуються за рахунок жінок, які їм це дозволяють, типу вдягла паранжу, пішла в сім"ю, пішла на кухню, доки не почують у відповідь одного прекрасного разу - "пішов на х..р".
До не Чехова Показати IP 14 Березня 2018 16:07
Чи знаєте , ви , що Чехов за фахом був лікарем, а для душі він був письменником .Любив море, Малу Ялту і головне людей. Ви поки ,....віку Монатіка , не любите себе, думаєте , що молодий? И это все проходит
До всезнайки до До не Чехова Показати IP 14 Березня 2018 19:41
Якщо ви вже про цього видатного чоловіка заговорили (правда, не до кінця визначившись, на якій мові)... Дозволю собі в контексті теми статті зацитувати початок одного з його літературних творів, мовою оригіналу. "Женщина с самого сотворения мира считается существом вредным и злокачественным. Она стоит на таком низком уровне физического, нравственного и умственного развития, что судить ее и зубоскалить над ее недостатками считает себя вправе всякий, даже лишенный всех прав прохвост и сморкающийся в чужие платки губошлеп." І трохи далі - "Ум женщины никуда не годится. У нее волос долог, но ум короток; у мужчины же наоборот. С женщиной нельзя потолковать ни о политике, ни о состоянии курса, ни о чиншевиках. В то время, когда гимназист III класса решает уже мировые задачи, а коллежские регистраторы изучают книгу «30 000 иностранных слов», умные и взрослые женщины толкуют только о модах и военных."
Анонім Показати IP 14 Березня 2018 18:00
Чому ви срете людину,яка чогось хоче досягти?Це проста заздрість чи ваша тупість?Напевно тупість і ваше дно в саморозвитку,будьте добріші,вчіться і життя ваше стане кращим
До знайомого Показати IP 14 Березня 2018 19:12
Та Люда випадково не з Чорнижа.
Олена Показати IP 15 Березня 2018 09:07
Людмила, радію за вас! Здійснювати свої мрії ніколи не пізно. Ви молодчина!
Лучанка Показати IP 15 Березня 2018 11:56
Людчик, ти просто Молодчинка! яскравий приклад для "чехових" , що змінюватись ніколи не пізно! Щиро радію за тебе!!!
Олександр Показати IP 16 Березня 2018 16:56
Дуже радий за Люду, вона молодець.
oksana Показати IP 21 Березня 2018 17:02
Lyudochka Congratulation!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus