USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

42 % школярів Волині мають «спецгрупу» з фізкультури

22 Серпня 2011 14:56
Медики наполягають, аби усі школярі пройшли обов’язкове медичне обстеження до початку нового навчального року, аби мати можливість визначити фізкультурну групу дитини.

Про це 22 серпня повідомила головний спеціаліст з педіатрії обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко.

Медик розповідає, що вже рік як був прийнятий Міністерством охорони здоров’я наказ про обов’язкове медичне обстеження учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Такий огляд проводиться раз у рік у зручний час та лише у присутності батьків дитини.

Хоча учні можуть проходити огляд і після першого вересня, однак, за словами Рожко, визначити фізкультурну групу дитини бажано до навчального року. Таким чином можна буде убезпечити учня від надмірного навантаження.

Медики кажуть, що 42% дітей попадають до спецгруп фізкультури.

Ретельніше обстежуватимуться учні віком 6, 11, 14 та 15 років. Окрім педіатра такі діти повинні відвідати хірурга, ортопеда, офтальмолога, стоматолога, ендокринолога та дитячого гінеколога. А також інших лікарів - за призначенням педіатра.

Рожко запевнила, що платити за довідки нічого не треба.

У Луцьку дітей обстежують у дошкільно-шкільному відділені Луцької міської дитячої поліклініки. Вона працює з 8 до 20 години. Прийом проходить за попереднім записом.

Усього на обстеження вистачає 15-20 хвилин. Для зручності батьків відділення працює і в останню суботу місяця.

Нині за словами завідуючої дошкільно-шкільного відділення поліклініки Лесі Купчинської обстежено 100 % шестирічних першокласників Луцька, які йдуть до школи.

Дітей до 4 класу – 90%. Гірша ситуація зі старшокласниками, адже показник обстежених лише 72%.

На 100% обстежені усі діти 19 школи Луцька.

«В основному батьки вдячні та ставляться з розумінням. Адже багато було випадків, коли батьки лише дітей, котра навчається вже в 10-му класі взнавали про хвороби дитини, зокрема ортопедичні. Маленьким дітям такі захворювання легше виправити», - зазначає Рожко.

Жителів сільської місцевості оглядатимуть у поліклініках районних лікарень або амбулаторій. Нині за словами Людмили Рожко такі відділення найкраще працюють в Луцькому та Ратнівському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
!! Показати IP 22 Серпня 2011 15:27
Однак "спецгрупа" зовсім не означає сидіння на лавці протягом 45 хв. Навчіть вчителів фізкультури займатися з дітьми в цих "спецгрупах"!
????? Показати IP 22 Серпня 2011 16:43
Про яку здорову націю можна говорити, якщо 42% дітей шкільного віку будуть займатися в якихось незрозумілих спецгрупах. На наступний рік буде 52%, а через років так 5, фізична культура і взагалі зникне як предмет шкільної програми. Ось це вам шановні освітяни майбутня перпектива.Ви самі наших дітей ставите поруч з придурками, ідіотами та імбіцилами.
Лучанка до ????? Показати IP 23 Серпня 2011 10:29
А якщо дійсно це факт?! Ну відсотків з 5-10 думаю "прикупило" її дітям через їхнє не бажання відвідувати уроки фіз-ри, проте я сама з ними згідна, адже в нас не має належної фі-ри у школах, вчителі дітей так виматують, що сил нема ні на що вже потім..., тим більше нема здорових дітей зараз взагалі, то це все пояснює..., я з батьками згідна,головне не перебільшити!
гость Показати IP 22 Серпня 2011 21:23
ще один доільний апарат придумали батьки готуйте бабло скількі ви будите гроші доіти ідіоти наче не назвеш .
Ковельчанин Показати IP 23 Серпня 2011 07:54
Медики довели надання спецгруп до ідіотизму. Спецгрупу дають навіть за те що ти чихнеш в кабінеті педіатра. Я потратив кілька тижнів поки не добився щоб моя дитина була не на спецгрупі. Мусив пройти повністю всіх врачів і жоден з них не знайшов причини надання спецгрупи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus