USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

51-й бригаді зібрали гуманітарну допомогу і закупили бронежилети

19 Липня 2014 19:00
Міська влада Луцька розпорядилася, щоб гуманітарну допомогу військовослужбовцям 51-ї механізованої бригади, які зараз служать в зоні АТО, надав комбінат шкільного та студентського харчування.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Директор комбінату Світлана Шмід уже прозвітувала, що оперативно для військовослужбовців закупили продукти харчування – це сардина атлантична (141 банка), м’ясо тушковане (359 банок), молоко згущене (105 банок), чай (96 упаковок), цукор-рафінад (108 коробок), печиво (25 кг).

Вантаж мають передати українським військовим у понеділок, 21 липня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 51 Володимир-Волинська окрема механізована бригада потребує допомоги. Сьогодні більше 4500 військових 51 ОМБР несуть службу на Донбасі. Це - саме та бригада, 16 бійців з якої трагічно загинули під Волновахою. Це - саме та бригада, танкісти якої не здалися в полон та підірвали свій танк разом з собою та терористами. Це - справжні герої, які боронять нашу країну.

Крім того, особовий склад військової частини А2331, яка дислокується у Володимирі-Волинському, забезпечили 1597 бронежилетами. З них 706 – закупили коштом спонсорської допомоги, а 891 – профільним відомством. Про це йдеться у листі-відповіді Міністерства оборони України на адресу голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, - інформує «Волинська газета».

Першочергово бронежилетами забезпечують військових, які виконують завдання в зоні проведення Антитерористичної операції.

Також усі мають військове сезонне обмундирування, рушники, спорядження та сталеві шоломи.

У Міноборони також повідомили: щоденно для потреб Збройних сил України надходить близько 250 бронежилетів, які негайно спрямовують у райони виконання завдань. Нині проводиться процедура закупівлі ще 11,3 тисячі натільних засобів захисту військових. Також мають негайно закупити 10 тисяч кулезахисних шоломів.

Із 1,7 мільйона гривень, які виділила облрада в рамках реалізації Програми матеріально-технічного забезпечення військової частини А2331, майже 250 тисяч гривень використали на закупівлю натільної білизни та шкарпеток.

Ще на 136 тисяч 635 гривень, після погодження з облрадою, планується закупити елементи живлення, лужні батареї та зарядні пристрої до них, необхідні для забезпечення оптичних та електронно-оптичних приладів до стрілецької зброї, нічні біноклі, розвідувально-сигнальну апаратуру.

На залишок коштів у сумі мільйон 313 тисяч 400 гривень закуплять бронежилети для особового складу військової частини відповідно до Закону України «Про здійснення державних закупівель» необхідно проводити конкурсні торги, термін проведення яких буде становити близько 2,5 місяці, – повідомило Міністерство оборони України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
пу Показати IP 20 Липня 2014 09:50
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus