USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Euronews припиняє мовлення українською

21 Травня 2017 13:05
Канал української служби Euronews припиняє роботу через припинення державою фінансування проекту.

Про це йдеться на сторінці служби у Фейсбуці.

"Українська служба euronews прощається... Після майже 6 років нашої роботи, у неділю, 21 травня, euronews припинить мовлення українською. Дякуємо, що дивилися та читали нас. Всього найкращого! Слава Україні! На фотографії у фойє телекомпанії - третина нашої команди. Травень, 2017", - повідомили у службі.



Раніше, як пише українська служба BBC, десятки відомих культурних діячів, науковців та журналістів попросили президента та прем'єр-міністра України допомогти українській службі Euronews, яка працює з 2011 року.

Відкриття каналу стало можливим після укладання угоди між каналом та Національною телерадіокомпанією України. Частину фінансування надавала держава.

За роки роботи НТКУ заборгувала значну суму коштів, а в середині 2016 Euronews навіть виграв судовий позов через борг у 10,5 мільйона євро.

У січні 2015 року українська влада заявила, що припиняє фінансувати проект.

Тоді відомий бізнесмен Дмитро Фірташ спробував стати партнером каналу, проте їхня співпраця не вдалась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
007 Показати IP 21 Травня 2017 13:40
Шо грошей нема. Про яку інфовійну може йти мова. Ідіоти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus