USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

А навіщо нам брехали? Чому Саакашвілі прикрашає успіхи своїх помічників

11 Вересня 2015 14:34
Сайт Одеської ОДА оприлюднив біографічні відомості про Юлію Марушевську як про заступника голови області, хоча документа про її призначення на цю посаду на сайті досі немає. Утім це не найбільша помилка адміністрації - як виявилося, озвучена попередньо інформація, власне, керівником ОДА - Міхеілом Саакашвілі, у більшості не відповідає дійсності.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

У прес-службі Одеської ОДА уточнили, що розпорядження про призначення Ю.Марушевської голова Одеської обладміністрації Міхеіл Саакашвілі підписав 8 вересня. При цьому оприлюднена біографія Ю.Марушевської суттєво відрізняється від тих відомостей, які раніше озвучував про неї М.Саакашвілі.

Так, 10 липня М.Саакашвілі написав на своїй сторінці у Facebook: "Моїми заступниками було призначено Юлію Марушевську та Володимира Жмака. 25-річна активістка Євромайдану прославилася на весь світ своїми кліпами і телевізійними виступами на провідних світових телеканалах. Вона вела всесвітню кампанію щодо захисту свободи України. За останній рік Юлія пройшла курс навчання в Гарвардському та Стенфордському університетах, а сама вона родом із Татарбунарського району Одеської області”.

Проте, як випливає з біографічної довідки на сайті ОДА, Ю.Марушевська не лише не навчалася в зарубіжних вишах, але навіть не є уродженкою Одеської області - вона народилася в селі Щербані Вознесенського району Миколаївської області.

Крім того, останні три роки - до червня цього року Марушевська була аспіранткою Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Ніякого досвіду роботи щодо залучення інвестицій, про який говорив Саакашвілі, у його нового заступника також немає.

Окрім того, у біографічній довідці зазначено, що до призначення на посаду заступник голови Одеської ОДА Юлія Марушевська три місяці очолювала департамент Агентства з питань інвестицій та розвитку Одеської ОДА. Але тут теж питання.


З цього приводу висловлюється і журналістка, блогер, медіаексперт, колишня заступник екс-губернатора Одеської області Ігоря Палиці Зоя Казанжи. Про інцидент вона написала у своєму Фейсбук.

Нагадаємо, після призначення головою Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, на початку липня Зоя Казанжи залишила посаду радника голови ОДА. Вона працювала в Одеській ОДА з травня 2014 року.

"Отже, ніяких Гарвардів- Кембріджів НЕ БУЛО. Родом НЕ з Татарбунарського району. Досвіду роботи з інвестиціями і іншими фантазійними речами НЕ МАЄ. Перше місце роботи – Одеська ОДА", - констатує журналістка.

І продовжує: "Усміхнуло таке: "спеціальність – українська мова та література, німецька мова, кваліфікація – магістр з української мови та літератури, філолог-дослідник, викладач вищого навчального закладу з української мови та літератури, німецької мови, науковий редактор" і далі: "Володіння мовами - німецькою – читає та перекладає із словником".

А як же збиралась викладати – зі словником?", - іронізує Казанджи.

Окрім того, вона висловлює сумнів з приводу того, що в червні в ОДА вже було агентство з питань інвестицій та розвитку. "Подібні структури досить тяжко створити за такий короткий час та так швидко призначити директора. Ну, і я тоді працювала в ОДА – Агентства НЕ БУЛО. І на офіційному сайті - жодних згадок про цей крутий проект", - зазначає медіаексперт.

Так навіщо брехати, - ставить питання Казанжи. "Можна було б просто оту дурню не казати, хіба не так? Що б це змінило? Вона ж йшла карт-бланшем, причепним вагончиком, її все одно взяли б. Це приблизно як з інформацією про те, що Юля була «всесвітньо відома на Майдані». Інсайд. Не від ображених колишніх, а від грузинських соратників – коли мова заходить про Юлю, хіхікають”, - резюмує з приводу згаданого призначення журналіст. Та наводить інформаційну довідку – "для лінивих":

Марушевська Юлія Леонідівна.
Працює з 9 вересня заступником голови Одеської обласної державної адміністрації.
Громадянка України.
Число, місяць і рік народження – 2 жовтня 1989 року.
Місце народження – Україна, Миколаївська область, Вознесенський район, село Щербані.
Освіта – повна вища, у 2012 році закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка, спеціальність – українська мова та література, німецька мова, кваліфікація – магістр з української мови та літератури, філолог-дослідник, викладач вищого навчального закладу з української мови та літератури, німецької мови, науковий редактор.
Науковий ступінь, вчене звання – не має
Володіння мовами – українською, російською, англійською – вільно, німецькою – читає та перекладає із словником.
Нагороди, почесні звання – не має.
Прийняття Присяги державного службовця – 26 червня 2015 року.
Ранг державного службовця – 6 (09.09.2015)
Загальний стаж роботи – з 06.2015 р.
Стаж державної служби – з 06.2015 р.
Депутат ради – не обиралась.
Стягнення – не має.
Трудова діяльність:
09.2006 до 05.2012 студентка Київського національного університету імені Тараса Шевченка, м.Київ.
09.2012 до 06.2015 аспірантка Київського національного університету імені Тараса Шевченка, м.Київ.
06.2015 до 09.2015 директор Департаменту «Агентство з питань інвестицій та розвитку» Одеської обласної державної адміністрації.
09.2015 по цей час заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.

Зауважимо, вже вчора,10 вересня, після розголосу інформації у мережі, у довідці з'явилися два уточнення:
"Місце народження – Україна, Миколаївська область, Вознесенський район, с.Щербані. Дитинство проводила в с. Садове Татарбунарського району Одеської області, звідки походить її родина та досі проживає її бабуся".

І друге: з липня по серпень 2014 року – учасник літньої програми Українського наукового інституту Гарвардського університету;
2015 рік – запрошений дослідник Стенфордського університету, вивчала процеси реформування та державотворення.

УТОЧНЕННЯ: просто плачу. Після посту на сайті у розділі біографії Марушевської з'явилися два уточнення:"Місце народжен...

Posted by Zoya Kazanzhy on 10 вересня 2015 р.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Igor Показати IP 11 Вересня 2015 14:39
Мда і ви туди ж... Щоб хто не робив а всі кажуть що зробить краще. І чому ж тоді за Рік не зробили ?
Пфф Показати IP 11 Вересня 2015 15:28
Балабол
Аманда Показати IP 11 Вересня 2015 15:43
У Палиці та його соратників, на щастя, бездоганно чисті репутації...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus