USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Афон відмовив Варфоломію у визнанні ПЦУ

8 Лютого 2019 19:09
Центральний виконавчий соборний орган управління Святої Гори Афон, до якого входять представники (антипросопи) 20-ти монастирів Афону «офіційно висловив свою позицію», коли відмовився направити делегацію до Києва.

Про це заявив в своєму інтерв’ю митрополит Волоколамський Іларіон, якого цитує Синодальний Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на грецьке інформаційне агентство «Romfea», пише Голос.

Це свідчення того, що Афон не дає втягувати себе в політичні ігри.

Також владика Іларіон зазначив, що на негативну відповідь Кіноту вказує і те, що ігумени двох афонських монастирів, які прибули до Києва як представники Константинопольського патріархату, не мали повноважень представляти Святу Гору Афон. Їх прибуття до Києва викликало вкрай негативний резонанс серед православних віруючих в Україні.

В інтерв’ю голова ВЗЦЗ МП зазначив: «Тільки один з них був присутній на "інтронізації". Що ж стосується архімандрита Єфрема (з монастиря Ватопед), то в Києві він потрапив фактично під домашній арешт, адже коли раптово захворів, то з канонічними ієрархами отець Єфрем міг спілкуватися тільки по телефону: в палату їх не пустили. А ось новоявлений лідер розколу потрапив до нього безперешкодно і з журналістами – і зняв потрібний йому матеріал ».

Для представників ПЦУ важливим є в будь-який спосіб отримати визнання з боку Афону, адже, незважаючи на всі спроби Фанару, цю «церкву» не визнала жодна з Помісних Церков світу. Частина з них чітко висловила свою підтримку канонічній Українській Православній Церкві та її Предстоятелю – Блаженнішому Митрополиту Онуфрію. Невизнання ПЦУ Афоном красномовно вказує на те, що не визнає її навіть вся повнота Константинопольської Церкви, до юрисдикції якої входять монастирі чернечої республіки.

Слід зауважити, що 28 січня відбулося позачергове засідання Священного кінотему Святої Гори Афон, на якому було розглянуто лист Патріарха Варфоломія з пропозицією направити делегацію спостерігачів на інтронізацію «предстоятеля ПЦУ». За наявною інформацією, переважна більшість антипросопів (представників) афонських монастирів не підтримали такої ініціативи патріарха.

Афонських ченців турбує той факт, що Томос було надано «схизматичній гілці», під якою вони розуміють «УПЦ КП». А деякі монастирі категорично заявили, що закриють свої ворота, якщо на Афон приїде так званий предстоятель «ПЦУ». Про це на сторінці у Facebook повідомив директор Міжнародного інституту афонської спадщини в Україні Сергій Шумило.

Разом з тим, представники ПЦУ не залишають спроб спекулювати на темі Афону.

Згідно з недавніми повідомленнями ЗМІ, на Святу Гору вирушила делегація ПЦУ на чолі з «єпископом Одеським Павлом». Однак, її члени отримали посвідчення для проїзду на Святу Гору (Діамонітіріони) не як священнослужителі, а як звичайні миряни. Це видно з фото, які вони ж самі поширили у себе на сторінці в соціальних мережах.

Факт перебування розкольників в монастирі Пантократор і їхня участь в богослужінні, викликав велике занепокоєння серед афонських ченців.

За останньою інформацією, Ватопедський ігумен Єфрем, перебуваючи на лікуванні за кордоном, заборонив братії свого монастиря приймати в обителі «митрополита Єпіфанія», якщо він наважиться відвідати Святу Гору.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 афонських монастирів відмовилися брати участь в інтронізації предстоятеля ПЦУ Епіфанія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Анатоль_ Показати IP 8 Лютого 2019 19:22
А я шо казав
Лучанин до Анатоль_ Показати IP 8 Лютого 2019 20:00
Хтось з класиків сказав, що є Віра і є Церква.... Думайте самі....
Амінь до Анатоль_ Показати IP 9 Лютого 2019 08:06
гнила російська імперія розвалюється, не врятує її не Сирія ні Венесуела ні церква ні хохли...
Украинка Показати IP 8 Лютого 2019 19:31
Поршенко и ему подобные думали, что взяли Бога за бороду ........ради своих интересов готовы на все......у них нет веры и Бога......
Українець до Украинка Показати IP 9 Лютого 2019 08:49
Звісно немає, адже він ІУДА і за «вірою» своєю може тільки прирівнюватись до Бердичівських...
ще не зовсім свідоми Показати IP 8 Лютого 2019 19:56
Фашизм не пройдет!
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2019 20:45
А хто там має визнавати ПЦУ ,якщо на горі Афон одні московські монахи ?
Анонім Показати IP 8 Лютого 2019 21:03
Модератори видаліть цю дурну статтю, не нервуйте людей які люблять Украіну і підтримують іі церкву , не радуйте московських прибічників , соромно за вас!
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 8 Лютого 2019 22:51
Видаляйте не видаляйте -православний свiт висловив свою думку-секта.
Щось Показати IP 8 Лютого 2019 21:11
Я дуже здивований що не вписали в статтю «Порошенко», «томос тур», і що всі біди через нього! Хоча ідея статті саме така. Ми маємо свою церкву і це головне! А, в загальному, дуже підтримую Лучанина: «Є віра і є Церква...» П.С. МП не моляться за наших Воїнів, а це багато означає... Думайте, люди...!
Де Ніро? до Щось Показати IP 8 Лютого 2019 23:53
Невже ніхто не розуміє, як "священники" МП (фсб) не бачать Україну окремою державою, святять зброю л\днр,виступають з промовами проти України, не відспівують загиблих і НАВІТЬ ДІТЕЙ, хрещених в КП(!), роблять ВСЕ для того, щоб ми залишились без Церкви, Історії, Мови, своєї Держави...?!!!!
Я до Щось Показати IP 9 Лютого 2019 06:35
щоб робити висновки треба знати хоча б церковне законодавство... але для свідомих ніякі закони не писані - те що їм по 5 каналу набрешуть - з тим і носяться не вникаючи в суть і не розуміючи реалій...
Право до Щось Показати IP 12 Лютого 2019 01:22
Видно,ви неходите і немолитемь в церкві!Кожної неділі на літургії моляться за воїнів,саме в УПЦ МП
Вован Показати IP 8 Лютого 2019 21:16
До "ще не зовсім свідоми", як вірно сказано путинський фашизм НЕ ПРОЙДЕ!!!!! Геть прихвостнів московітських з УКРАЇНИ!!!
Я до Вован Показати IP 9 Лютого 2019 06:32
еге ж .. вже пройшов на американські гроші організований переворот.. геть московських - керують шістки амерські..
факт Показати IP 8 Лютого 2019 21:39
Варфоломій заснував в Україні 401-у партію ПЦУ,яку не визнали церкви світу і не визнав Афон.Інформація для роздумів.
Я до факт Показати IP 9 Лютого 2019 06:38
свідомі цього зрозуміти не можуть.. це для них недосяжно... їхній рівень - скакати і верещати сугс...
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2019 08:06
Якось пюлювати на той афон з його мокшанськими мона хами. Головне, що у нас є Своя Держава, Мова і Канонічна Церква!!! Чим подалі від мокшанської орди - тим краще для України
Я до Лучанин Показати IP 9 Лютого 2019 13:55
от якби ще мізки були......
лучанину Показати IP 9 Лютого 2019 13:31
Ага, вже якось плювали більшовики в 1917 році. Доплюєтеся і ви. А державою і мовою нема чого розкидатися - ніхто ні в кого її і не збирався забирати.....
Лучанин Показати IP 9 Лютого 2019 21:40
То, що не приїхали - не значить, що не визнають.
Олександр Показати IP 10 Лютого 2019 10:54
ПЦУ є створеною безповоротно, як би там не бісились з за поребрика. Визнання це питання не далекого майбутнього.
Я до Олександр Показати IP 10 Лютого 2019 16:18
як одні створили фуфло так другі його й розженуть ..з варфоломеєм разом..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus