USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Активісти розбирають барикаду під офісом NewsOne

4 Грудня 2017 22:10
Активісти, які блокували центральний в'їзд на територію бізнес-центру, де орендує офіс телеканал NewsOnе, почали розбирати мішки, з яких була побудована барикада, повідомляється на офіційному сайті телеканалу в понеділок увечері.

"Ми з розумінням поставилися до прохання міністра Авакова і начальника Нацради, що потрібно трохи переформатувати акцію, щоб люди все-таки могли проїхати", - сказав кореспонденту телеканалу один з учасників акції.

Водночас, з його слів, активісти планують створити блокпост і перевіряти документи, а також не пускати на територію телеканалу людей з георгіївською стрічкою і російських журналістів.

Як повідомлялося, 3 грудня в Києві невідомі в камуфляжі і балаклавах заблокували мішками з, імовірно, піском в'їзд до офісу телеканалу NewsOne у Києві, заявляючи, що не згодні з інформаційною політикою каналу. Як повідомили в неділю ввечері на сайті телеканалу, знімальні групи заблоковані на парковці, візит гостей на ефіри скасовано.

Самі учасники блокування в ефірі телеканалу заявили, що вони проводять "символічну акцію", під час якої вимагають від позафракційного нардепа і власника телеканалу Євгена Мураєва вибачень за висловлювання про Революції Гідності, яку він назвав "державним переворотом влади".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав активістів, які заблокували минулої неділі телеканал NewsOne, припинити акцію, а власникам і редакторам телеканалу рекомендує припинити провокувати людей.

4 грудня президент України Петро Порошенко заявив про неприпустимість тиску на засоби масової інформації в Україні та їх блокування. Однак Порошенко додав, що іноді такі дії у вигляді блокування є реакцією на бездіяльність тих органів, які повинні оперативно реагувати на інформаційну політику ЗМІ. "Національна рада з питань телебачення і радіомовлення має ефективніше здійснювати регулювання медіапростору", - заявив глава держави.

Цього ж дня Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у зв'язку з ситуацією, викликаною висловленнями в прямому ефірі власника каналу NewsOne, виступила за посилення своїх повноважень, щоб дії регулятора "були адекватними сучасним загрозам, повноваження Національної ради мають бути посилені". "Це надасть можливість оперативно регулювати інформаційний простір і не допускати ніяких безкарних заяв або будь-якої інформаційної політики, що заперечує територіальну цілісність України або бере під сумнів такі видатні події, як Революція Гідності", - заявили в Нацраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 4 Грудня 2017 22:28
Цікаво на підставі чого вони збираються перевіряти документи і де вони бачили людей з георгіївською стрічкою посеред Києва. Соромно, що такі люди ганьблять почесне ім'я учасника АТО...
АНАТОЛЬ_ Показати IP 4 Грудня 2017 22:56
Все хлопці роблять по команді начальства! Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus