USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Амбулаторію на Вересневому ремонтують вперше за 60 років

3 Жовтня 2017 18:38
Амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 3 комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги №1» на вулиці Корольова,3в капітально ремонтують вперше за 60 років. Цьогоріч на ремонт амбулаторії міська влада виділила 3 мільйони гривень, загалом проект коштує більше 9 мільйонів гривень.

Ремонтні роботи в амбулаторії оглянули представники міської влади 3 жовтня.

Читати більше: АМБУЛАТОРІЇ НА ВЕРЕСНЕВОМУ НЕГАЙНО ПОТРІБЕН РЕМОНТ

Так, за словами радника міського голови Ігоря Поліщука, приміщення збудоване у 1958 році, тому амбулаторія в мікрорайоні Вересневе донедавна перебувала в аварійному стані. Розібравши дах, в цьому переконалися – всі крокви прогнили. Всередині був грибок, неможливо було приймати пацієнтів, оскільки перебування в приміщенні було небезпечним для життя.
«Був варіант чекати гроші від Європейського банку реконструкції та розвитку, але це зайняло б дуже багато часу, а кожного дня в амбулаторію звертається до 60 осіб, тому було прийнято рішення про виділення коштів. Депутат від цього мікрорайону Борис Смаль постійно наполягав на цьому рішенні. Перший транш – 3 мільйони, а загальна вартість робіт – більше 9 мільйонів гривень

Зараз ми бачимо, як ведуться будівельні роботи - повністю розібрана будівля, починають перекривати дах, збивають старий фасад. Якщо все буде добре з фінансуванням, то об’єкт плануємо здати в червні наступного року. Поки амбулаторію відселили до приміщення будинку культури, який виділив дві кімнати, де лікарі здійснюють прийом, тому незручностей для мешканців району це не складе. Після ремонту зробимо благоустрій території. Мікрорайон є віддаленим від міста і людям не завжди зручно їхати в центр, аби отримати медичну допомогу, тому ми також маємо дбати про віддалені райони», – зазначив Ігор Поліщук.

Начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан розповів про хід будівельних робіт та їх труднощі.
«Покрівля була непридатна взагалі. Ми самі обстежували це приміщення і побачили, що дах треба міняти. На перекритті було засипано до 30 сантиметрів шлаку, балки були обгорнені рубероїдом і вони «зперхли». Ми лише починаємо роботу, а в нас вже є проблема, що 8-10 балок, які не передбачені проектом, вже потрібно міняти, так само і з кроквами. Тому зараз ми цим займаємося. Між першим та другим поверхом зняли підлогу – її треба міняти, бо вона вже не придатна. Ці роботи дуже трудомісткі. Також ми видалимо всі дерева, які перебувають в аварійному стані», - зазначив Леонід Карабан.
За словами генерального директора «Луцьксантехмонтаж №536» Ігоря Чорнухи, є різні варіанти розвитку капітального ремонту: якщо дозволятимуть погодні умови, то забудовник зосередиться на зовнішніх роботах, якщо ні, то роботи проводитимуться всередині приміщення. Окрім того, цьогоріч забудовник може освоїти ще 3 мільйони.

«Окрім цієї будівлі, потрібно здійснити благоустрій більше тисячі квадратів – дороги, автостоянки на 6 автомобілів, велосипедних парковок», - підкреслив Ігор Чорнуха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_2 Показати IP 3 Жовтня 2017 20:42
Радiйте брати i сестри з цукрового!все для вас рiдних!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus