USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Мешканці Вересневого вважають, що бюджет Луцька розподілений неправомірно

1 Квітня 2016 17:46
В той час, коли у центрі міста ремонтують вулиці, які не надто того й потребують, на Вересневому мешканці ходять бездоріжжям.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання 5 сесії Луцької міської ради 31 березня.

Член фракції «УКРОП» Борис Смаль у запиті до міського голови повідомив, що до нього звернулися мешканці восьми вулиць мікрорайону Вересневе, а це загалом 85 приватних будинків. Звернення стосується відповіді на депутатський запит щодо скорочення термінів реалізації програми побудови водовідведення. Так, під час зустрічі з місцевими мешканцями восени минулого року їм обіцяли на умовах співфінансування побудувати систему каналізації. Як стало відомо, ремонт вулиць, де проведена каналізація у 2016 році, не передбачений та не планувався на момент проведення робіт. Окрім того, програма передбачає завершення робіт у 2017 році, тож люди будуть змушені тривалий час жити в умовах бездоріжжя та частково відсутності освітлення. У будинках приватного сектору мікрорайону мешкають діти і люди похилого віку, такі ж, як у центральних районах міста, де вулиці вже неодноразово ремонтувалися, навіть коли ремонт і не був найнеобхіднішим. Мешканці Вересневого вважають такий підхід до розподілу коштів бюджету неправомірним, тож вони просять забезпечити у мікрорайоні побудову каналізації та ремонт вулиць.


Окрім цього, побудова повноцінної каналізаційної системи у короткі терміни, на думку депутата, неможлива, бо мешканці не спроможні зібрати свою частину коштів. У бюджеті міста на 2016 рік передбачено на ці потреби менше коштів, ніж було гарантовано виборцям восени 2015 року. Враховуючи невдоволення мешканців, депутат пропонує у найкоротші терміни побудувати відводи каналізаційної системи від вулиці Довженка до всіх прилеглих вулиць на 6-10 метрів, залежно від технічних вимог, та встановити колодязі, використовуючи для цього кошти, які заплановані у програмі водовідведення. Це дасть змогу мешканцям під’єднуватися до системи тоді, коли у них будуть кошти, не руйнуючи при цьому дорожнє покриття. Також він пропонує відновити асфальтне покриття на вулицях, де вже встановлена каналізація, перш за все, на вулиці Довженка. Разом з тим, він зауважує, що необхідно доручити департаменту фінансів та бюджету внести відповідні зміни у бюджет на 2016 рік.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
222 Показати IP 1 Квітня 2016 18:24
а ще луцькводоканал при прокладанні каналізації розрив дорогу на Вересневому та у Полонці, а поремонтувати забув, хоча вартість робіт по відновленню дороги вхожить у вартість робіт по прокладанню каналізаціїї (це згідно всіх норм).
?? Показати IP 1 Квітня 2016 18:44
85 приватних будинків- це не 1 багатоповерхівка! зовсі інші речі і витрати в рази більші! ще б смаль запропонував звідки взяти кошти?
лучанка Показати IP 1 Квітня 2016 21:02
У мене питання: чому прибудинкову територію будинку ,в якому квартири приватизовані, ремонтують за кошти міста, а вулицю в приватному секторі, яка є проїжджою частиною міста не ремонтують???? Може власникам приватних будинків двори теж за рахунок міста облаштують???
Лучанка до лучанка Показати IP 2 Квітня 2016 16:42
погоджуюсь з Вами! чомусь багатоквартирні будинки обслуговує бюджет міста, а приватні будинки все самі роблять,хоча і ті, і ті приватизовані,-це взагалі чесно???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus