USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Аварія у Луцьку: у понад сотні будинків погоріла техніка через перепад напруги. Відео

3 Травня 2019 09:41
Понад сотня будинків у мікрорайоні Вересневе в Луцьку залишились без електропостачання. Місцеві пояснюють, що трапилось це одночасно через перепад напруги. В результаті аварії погоріли електроприлади у понад сотні будинків, проте представники «Волиньобленерго» на виклик так і не прибули.

Зі слів місцевих жителів інцидент трапився пізно ввечері 2 травня.

Депутат Луцької міської ради від мікрорайону Борис Смаль розповів, що аварія почалась майже одночасно у всіх будинках і супроводжувалось гучним тріском в розетках та задимленням електроприладів. Зокрема, аварії зафіксували на вулицях Довженка, Новій, Польовій, Стрельникова та Куделі. А мешканці будинків розповіли, що іскрився навіть провід між стовпами на вулиці. Звернення на гарячу лінію «Волиньобленерго» результатів не дало – там відповіли, що майстри приїдуть лише наступного дня.

Лучани Анатолій Петрук та Вікторія Паньків, які мешкають на вулиці Куделі, кажуть, що аварія в їхньому будинку розпочалась з мікрохвильовки, яку тут же вимкнули і винесли на вулицю. Далі почали стріляти лампочки, задимілись патрони.
«Почали збігатись сусіди. На стабілізаторах була напруга від 287 до 330 вольт при нормі в 220, почав горіти і шкварчати котел», – розповідає Анатолій Петрук та додає, що в кімнаті в той час грались двоє маленьких дітей, які від страху босоніж вибігли на вулицю.

Від аварії ледь не постраждали діти

Вікторія Паньків каже, що всі електроприлади, які в той час були увімкнені в електромережу, почали диміти і стріляти, як феєрверки.

«На щастя, це сталось ввечері. Наша спальня на другому поверсі, і якби вночі це сталось, то не знаю, чи до ранку були б живі», – каже жінка.
Така ж ситуація сталася і на трьох сусідніх вулицях. Олександр Жолоб, який мешкає в будинку на вулиці Куделі, розповів, що на момент аварії було видно, як іскрився провід між стовпами на вулиці.
Досі між будинками – стійкий запах паленої пластмаси. Чоловік каже, що на момент аварії в будинку перебувало двоє дітей, віком 2 і 9 років.

«Я відразу вийняв пробки з лічильника, але це ніяк не допомогло. Від струму розплавило розетку так, що не міг вийняти вилку», – розповідає чоловік.
Постраждала від аварії в мережі і мешканка вулиці Куделі Галина Миколаївна – в її будинку згорів мережевий фільтр, від якого працювало декілька електроприладів.
Жінка каже, що дим пішов і з системного блоку комп’ютера, який в той час був увімкненим.

На аварії у «Волиньобленерго» скаржились і раніше, на виклик прибула лише поліція

Місцеві жителі нарікають, що скаржились на проблеми з електропостачанням в обленерго і раніше. На їхню думку, ще з зими були негаразди з трансформатором, проте майстри, зі слів людей, приїхали напідпитку і сказали, що з приладом все гаразд.

У ніч на 3 травня на виклик прибуло декілька екіпажів патрульної поліції та слідчо-оперативна група.
Рядовий поліції Троцюк зазначив, що в місцевих жителів кожен із патрулів відібрав близько 10 скарг про вихід з ладу електротехніки через перепад напруги.

Учасники слідчо-оперативної групи повідомили місцевим жителям, що і на виклик поліції представники «Волиньобленерго» на місце аварії не прибули. Подальші обставини інциденту встановить слідство, проте завдані понад сотні осель матеріальні збитки, найімовірніше, доведеться відшкодовувати у судовому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Вах Показати IP 3 Травня 2019 05:30
Запийте водою,така ж сама кантора що і газовики-монополісти(((( "будеш скаржитись-заміним лічильника згідно технічних умов на слабшого(буде витримувати лиш одного електрочайника)"-таку відповідь надав мені їхній інженер пару років тому...
Тетяна Показати IP 3 Травня 2019 06:05
В цьому мікрорайоні подібні випадки, на жаль, не дивина. "Волиньобленерго" не реагує на звернення, на виклик прибувають вкрай неохоче і як правило, після повторних телефонних дзвінків. Свого часу мала з ними переписку, відправляла з листами фото показників напруги зі стабілізаторів, фото зіпсованих побутових приладів. Єдина відповідь: а ви впевнені, що стабілізатори сертифіковані і показують правильно?! Те, що й у сусідів ситуація аналогічна, нікого не цікавить.
Споживач Показати IP 3 Травня 2019 06:27
Все зафіксувати,обовязково комісія і акти і колективно до суду.Все інше просто випускання пари.Складно,але тільки так.
Тор Показати IP 3 Травня 2019 06:45
Всі керівники обленерго мають бути звільнені, як некомпетентні, не відповідають займаним посадам. І нести кримінальну відповідальність за масову порчу майна громадян, і спроби вбивства людей. Компенсація всіх збитків має бути за рахунок власних коштів керівництва обленерго. Юні ахметовці обнагліли вкрай.
ввв до Тор Показати IP 3 Травня 2019 12:55
А чому "Ахметовці"???? Компанія на скільки я знаю належить фірмі Бойка.
Анонім Показати IP 3 Травня 2019 07:21
Співчуваю людям,навряд чи чи щось доб'ються.Одне питання,а в кого стояли автомати,замість допотопних пробкових лічильників щось згоріло?
Справедливий до Анонім Показати IP 3 Травня 2019 09:05
Для запобігання пошкодження електроприладів (як у даному випадку) потрібні не автомати, а реле напруги.
Лучани Показати IP 3 Травня 2019 07:49
Невже не подадуть в суд а ковтнуть соплі?
лучанка Показати IP 3 Травня 2019 07:50
В районі Балки напруга теж неодноразово буває більшою ніж 220, а в Обленерго ніяк не реагують, бо вони МОНОПОЛІСТИ, накласти арешт на майно керовників і щоб відшкодували, тоді буде толк, а їх самих позвільняти, зарплати мають немалі
Тор Показати IP 3 Травня 2019 08:02
Шановні редактори Волинських новин, а де коментарі людей??? У Вас вже цензура??? Чи може з обленерго принесли пухкенький конверт??? Не соромно покривати лакеїв ахметова???
Тор Показати IP 3 Травня 2019 08:11
Звертаюсь до редакціїї з вибаченням про цензуру. Відкрив колонку і жодного коментаря. Написав про цензуру і конверт, відправив. І бачу кучу коментарів. Ще раз вибачте.
лучанин Показати IP 3 Травня 2019 08:47
а мінусують керовніки
Колишній мешканець ц Показати IP 3 Травня 2019 08:54
Там катастрофічна ситуація з електрикою з початку 90-х. Сподіваюсь хоч зараз підключаться депутати і люди доб’ються справедливості.
мда Показати IP 3 Травня 2019 09:12
єдиний захист - реле напруги.
хохо Показати IP 3 Травня 2019 09:26
зеленскій бореться з монополістами
отак Показати IP 3 Травня 2019 10:01
мені цікаво: дизлайки ліплять працівники контори, котрі завітали почитати про вчорашні звитяги? підтримую думку, що окрім компенсації збитків, від керуючого до рядового працівника - зачистити ряди некомпетентих
Ірина до отак Показати IP 3 Травня 2019 10:17
Якщо з телефону заходити на цей сайт, то можна випадково поставити лайк чи дизлайк, а виправити помилку неможливо:(
Та отак до отак Показати IP 3 Травня 2019 12:42
Почитайте ось це краще: https://www.volynnews.com/news/all/u-volynoblenerho-nedoukomplektovani-bryhady-cherez-vidtik-pratsivnyk/
скептик до Та отак Показати IP 3 Травня 2019 18:32
якщо керівник собі нараховує зарплату 1000000 , а рядовим працівникам платить 5000, то відтік буде однозначно
Однозначно Показати IP 3 Травня 2019 10:34
І шо!? А на хвіст солі їм хіба що насипати..
Навуходоносор Показати IP 3 Травня 2019 11:10
Существует единственный способ борьбы с энергетиками - беспредельщиками: создать общественную комиссию для подсчета убытков, подсчитанные убытки оформить (пофамильно!!!) документом и заверить его у нотариуса, затем уведомить энергетиков в судебном порядке о том, что все пострадавшие (а их надо тоже оформить списком и заверить список в нотариате) не будут в будущем платить ни гривны за пользование электричеством до тех пор, пока каждый из потерпевших полностью не компенсирует ущерб от аварии. Например, сгорел холодильник стоимостью 10 тысяч гривен. Владелец холодильника вправе не платить за свет лет 6-8 (в среднем) - до возмещения ущерба. Метод апробирован в городе Вышгороде под Киевом, данные получены от моего родственника. Денег реальных от энергетиков все равно никто не получит!
123 до Навуходоносор Показати IP 3 Травня 2019 12:18
Ви праві лише в одному, - потрібно через суд, доказово і обгрунтовано, стягувати збитки з волиньобленерго. Але цим повинні займатись професіонали, бо справа з підводним камінням, прості люди не докажуть нічого.
скептик до 123 Показати IP 3 Травня 2019 18:35
без експертного висновку в суді нічого не докажеш, а висновок ніхто не дасть. на тому крапка. єдиний вихід - це мітингувати під вікнами тих жуліків
Лучанин Показати IP 3 Травня 2019 13:13
В мене знайомий на Коперніка довів у суді йому присудили наданих збитків на приблизно 24000 грн. Їх зарахували на його особистий рахунок і він не платив за електроенергію років 3. Волингьобленерго може зарахувати кошти на Ваш рахунок згідно рішення суду (це підстава для зарахування). Так що вперед до перемоги. Судді такіж люди як ми і також потерпають від комунальщіків не менше.
Anonymous до Лучанин Показати IP 3 Травня 2019 18:00
А на якого біса мені не платити за електрику, коли згорів комп'ютер, і мені, матері його так, треба не "не платити", а БАБКИ, і немалі, від 15 тис. грн., на НОВИЙ???
Працівник Показати IP 3 Травня 2019 16:09
Хех, сам працюю у цій конторі, на жаль ви праві щодо бардаку. Тільки тссс, я цього вам не казав
Працівник шараги Показати IP 3 Травня 2019 18:13
Сам працюю в такій конторі тільки в іншій філії. Моя порада вам люди: беріть заключення експерта про те що вина виходу з ладу вашого обладнання погана напруга і сміливо ідіть у суд з колективним позовом. Не виніть простих роботяг у них зарплата 5 тисяч і працюють вони з обладнанням якому 30-40 років здебільшого. Виніть Бойка який закрутив усі гайки і начальство у якого зарплата 20-20000 тисяч.
скептик до Працівник шараги Показати IP 3 Травня 2019 18:38
ви не зовсім в курсі. 20 тис - це ставка. ви поцікавтесь за премії, 13-і, 14-ті зарплати
Працівник до скептик Показати IP 3 Травня 2019 19:27
Оу, а буде 13а зарплата? Да ну, я краще повірю в існування йєті. А стосовно зарплат наших керовніків-нажаль правда. Все, йду сушити сухарі :-)
Саша Показати IP 3 Травня 2019 19:19
Це людська тупість і жадність!!! Є така річ як реле напруги котре не дозволяє в хату зайти напрузі більшій чи меньшій ніж потрібно - стоїть таке реле копійки. а тепер в ряд у супермаркети за технікою. Думаю потрібно ноги шукати акція на техніку :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus