USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Автору пісні «Волинь моя» відкрили меморіальну дошку

17 Травня 2011 16:55
На стіні будинку в селі Вільхівка, що у Горохівському районі на Волині, відкрили меморіальну дошку самодіяльному композитору і поету Степану Кривенькому.
Саме тут працював він у 1958-1992 роках, - пише Волинь-нова.
Меморіальну дошку з портретом митця та відповідним написом відкрили донька композитора журналістка Леся Влашинець зі своїм сином Михайлом.
Після освячення дошки, яке здійснив настоятель місцевого Хресто-Воздвиженського храму УПЦ КП отець Василь Луньо, відбувся мітинг.
Виступили на ньому голова райдержадміністрації Жанна Савчук, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Діна Колесник.
Спогадами про композитора поділилися члени хору «Хлібодар» та заслужений журналіст України Святослав Пирожко, котрий у роки творчого розквіту Степана Кривенького працював редактором Горохівської районної газети.
6 квітня 2011 року Степанові Кривенькому виповнитися б 70 років. Він помер 1992 року.
Степан Кривенький – автор відомої пісні «Волинь моя».
(На фото – Степан Кривенький із вокальною групою хору «Хлібодар».)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джем Показати IP 18 Травня 2011 00:31
Хороша пісня.
Cвітлана Показати IP 18 Травня 2011 12:02
Степан Федорович написав багато гарних пісень:«Вісімнадцята весна», «Молюсь на тебе, краю мій», «Хай родить хліб», «Чого ти хочеш, Україно?» - написана у 1991 році, коли Україна виборювала незалежність, «Ясени» та ін. Але саме пісня «Волинь моя»,стала своєрідним гімном, музичною емблемою Волині, за життя автора стала народною.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus