USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відкрили меморіальну дошку Герою Василю Касьяну

26 Грудня 2015 21:11
Відкрили меморіальну дошку волинському добровольцю батальйону «Азов» Василю Касьяну.

Про це повідомляють у прес-службі Нововолинської міської ради.

25 грудня на фасаді загальноосвітньої школи №5 Нововолинська відкрили меморіальну дошку загиблому бійцеві Василю Касьяну. На подвір’ї зібралися учні, вчителі, рідні Героя.

Василь Касьян - уродженець Нововолинська, добровольцем пішов на східний фронт, захищав незалежність України у полку «Азов». Боєць загинув 13 листопада цього року. 24 листопада нововолинці попрощалися із Героєм.

Мама Тамара Іванівна і тато Василь Петрович щиро вдячні педагогам, учням, батькам п’ятої школи за моральну підтримку. Зі слів Тамари Іванівни, їм стало легше жити після відкриття меморіальної дошки синові.

До слова, кошти на неї збирали всі учні, здаючи макулатуру.

Василь Касьян закінчив навчальний заклад дев’ятикласником у 2007 році.

Керівник народного музею школи, учитель географії Надія Голян ділиться спогадами: «За 30 років своєї педагогічної праці я пам’ятаю всіх своїх учнів. Ось стоїть переді мною Василь із вдумливими очима, допитливий хлопчина, який цікавився багатьма науками, черпав багато інформації. Було дивно чути, коли він казав: «У світі стільки воєн. Добре, що у нас тиша». Але й вона виявилася розірваною в Україні».

На урочистій лінійці з нагоди відкриття меморіальної дошки виступили представники місцевої влади, директор школи Василь Гордійчук, мама загиблого Героя. Отці Михайло та Олексій здійснили чин освячення дошки.

Віднині погляд Героя буде надихати учнів школи на патріотичні вчинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus