USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Айхо, або Подорож до початку»: презентація від Орести Осійчук

10 Вересня 2017 21:51
Поціновувачі літератури мали змогу побувати на презентації українського роману-фентезі «Айхо, або Подорож до початку» авторки Орести Осійчук. Захід відбувся у рамках фестивалю «Задзеркалля-2017» у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

На презентації не показали самого видання, адже воно знаходиться у друці, і буде представлене 13 вересня на Форумі видавців у Львові, проте розкрили таємниці його створення. Оскільки роман уже був опублікований та має своїх поціновувачів, до друку подали перевидання, яке дозволить побачити світ Айхо.

Видавництво «Синя папка» та громадська організація «Імаго» створили пластилінові карту та головних героїв світу фантазій Орести Осійчук, фотографії яких проілюструють видання.

Як розповів один із творців пластилінової візуалізації Леонід Тивонюк, завдяки перевиданню «Айхо» із прилавків луцьких магазинів зник пастельний пластилін певної марки, який використовували для створення карти та персонажів. Як пізніше з’ясувалося, його не виготовляють навіть у столиці, тож тепер шукатимуть і замовлятимуть за кодону. До речі, колір пластиліну – світлий, пастельний – вибрали неспроста, як пояснили самі творці, вони хотіли, щоб кожен читач підібрав свої фарби.

Гостям заходу показали деякі ілюстрації у першопочатковому варіанті, щоб не розкривати усіх таємниць, а підігріти цікавість аудиторії.

Читачі зможуть побачити як виглядає Край Червоного Сонця, Шанталія, Кам’яний ліс, Сакарія та багато ін.. Зі слів самої авторки: «Леонід створив світ, що був у мене в голові».

Учасники презентації були в захваті від побаченого, захотіли чим швидше познайомитися з перевиданням та подали ідею зі створення розмальовки до книги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus