USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Азовці» продемонстрували лучанам, якою повинна бути «Сильна нація»

8 Вересня 2015 10:28
Низка спортивно-виховних та розважальних заходів, організованих Цивільним Корпусом АЗОВ Волині, відбулась у неділю, 6 вересня, на Театральному майдані обласного центру.

Незважаючи на не надто сприятливі погодні умови, акція «Сильна Нація» з невеликим запізненням відбулася відповідно до запланованої програми та зібрала кілька сотень лучан та гостей міста. Дощ і вітер не завадив спритним хлопцям позмагатися і випробувати свої сили у турнірах з жиму лежачи та армреслінгу.
Так, зі слів речника полку АЗОВ Андрія Д’яченка, який з травня 2014 року постійно їздить на передову, «Сильна нація» - це комплекс заходів, присвячених пропаганді здорового способу життя серед молоді. Це й спортивний турнір з жиму штанги лежачи та з армреслінгу, концерт, фотовиставка та показ фільмів.

«Усе це робиться з метою ознайомити лучан з роботою цивільного корпусу АЗОВ та показати будні «азовців», які захищають цілісність країни на передовій. У заході взяло участь шестеро бійців АЗОВу, які за станом на сьогодні перебувають у відпустці, а інші – це волонтери із цивільного корпусу, які не можуть воювати через поважний вік або з інших причин », - зауважив Андрій.
Він зізнався, що бійці АЗОВу проходять двотижневу ротацію після кожних трьох місяців перебування на сході. Однак такої недовготривалої відпустки насилу вистачає для того, аби зустрітися із усіма родичами та друзями.

«Окрім того наших бійців часто запрошують до виступів у школах, зокрема й на День знань, де наші хлопці привітали школярів із початком навчального року. Насправді, це дуже важливо, бо наша країна стоїть на порозі грандіозних змін», - зазначив речник полку й додав, що 10 вересня разом із побратимами знову повертається боронити країну на передову.

Тож у змаганнях зареєструвалося та прийняло участь 27 чоловіків у змаганні з жиму та 16 - з армреслінгу. Згідно з правилами турніру, було визначено переможців в кожній з вагових категорій та нагороджено почесними грамотами. А саме:

Жим лежачи

Вагова категорія (кг.)

100 +

Гутнєв Руслан (34 рази вага 85)

77-100

1 місце : Книш Андрій (67 раз вага 70 кг)

2 місце: Ковальчук Сергій ( 39 разів вага 75 кг )

3 місце: Гречко Олександр ( 30 разів вага 70 кг )

до 77

1 місце: Тупайло Олександр ( 31 раз вага 60 кг)

2 місце: Сьомак Олександр ( 24 рази вага 55 кг )

3 місце: Гламазда Роман ( 21 раз вага 55 кг )

Армреслінг :

1 місце: Вдовиченко Сергій

2 місце: Гречко Олександр

3 місце: Гламазда Роман

По закінченню турніру всі бажаючі мали змогу навчитися тактики та основ поводження зі зброєю від інструктора полку АЗОВ. Цікаво, що лучани виявили неабиякий інтерес до збірки автомата. Так, на думку організаторів, у такій ситуації, яка нині відбувається в країні, поводитися зі зброєю повинен вміти кожен справжній чоловік.
Крім того, на території майдану до 19.00 функціонував ярмарок, де усі охочі мали змогу придбати смаколики, сувеніри та патріотичну атрибутику, тим самим допомогти у зборі коштів, адже гроші з прибутку будуть передані на потреби бійцям.
Під час акції діяла емоційна фотовиставка військового кореспондента полку АЗОВ Руслана Ганущака.
На його світлинах передалися усі настрої війни такими, якими їх відчувають азовці.
Увечері відбувся невеликий концерт. Організатори з Цивільного Корпусу висловлюють неабияку подяку Богдану Гембіку, Доріані Любарт та Павлу Малиновському, гуртам «Коло» та «Четвертий вимір» за участь та підтримку акції «Сильна Нація». На завершення вечірнього концерту усі охочі мали змогу послухати акустичний виступ Сергія Василюка, соліста гурту «Тінь Сонця». Сергій завжди підтримує хлопців з АЗОВу своєю піснею, дією і словом.
На завершення дійства організатори підготували для загального перегляду кінопоказ. На великому екрані в саму центрі міста можна було подивитися короткометражні фільми, які знімалися на передовій за участі бійців полку АЗОВ. А саме були представлені стрічки: «У кожного свій фронт» та «Два дні в Іловайську».

Під час усієї акції на території Театрального майдану функціонували два намети Цивільного Корпусу АЗОВ Волині у яких збиралися кошти на підтримку бійців полку. Усього за день акції волонтери зібрали 2471 гривню. Усі кошти будуть передані на потреби полку та сім'ям загиблих Героїв.

Організатори з Цивільного Корпусу АЗОВ Волині висловлюють подяку усім хто долучився та прийняв участь в акції. Усі разом ми Сильна Нація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Валодька Показати IP 8 Вересня 2015 15:16
Ті, що з кліпсами в вухах - теж "азовці"?????
Азов до Валодька Показати IP 8 Вересня 2015 16:31
Так точно
Лучанка до Валодька Показати IP 9 Вересня 2015 00:24
зараз отакі от з 'кліпсами' за нас воюють, а ти далі мисли стереотипами
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 11:59
А хто продемонструє, якою повинна бути розумна нація? Сила без розуму - зло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus