USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Балакучий і цікавиться жінками: у польському архіві натрапили на справу справжнього Джеймса Бонда

24 Вересня 2020 07:40
В архіві Інституту національної пам’яті Польщі знайшли документи про реального британського розвідника Джеймса Бонда. За фахом чоловік був архівістом.

Про це інформує Gazeta.ua.

«Джеймс Бонд прибув до Польщі 18 лютого 1964 року. Його офіційна посада – секретар-архівіст Військового аташату посольства Великої Британії. Приїзд такого відомого агента не залишився непоміченим співробітниками 2-го Департаменту контррозвідки Міністерства внутрішніх справ ПНР.

Створено справу оперативного нагляду під кодовою назвою «Самек», а він сам перебуває під постійним та пильним спостереженням. Встановлено, що Бонд балакучий, але дуже обережний і цікавиться жінками.

Контактів з громадянами Польщі – не зафіксовано. У жовтні та листопаді 1964 року разом із двома працівниками аташату відвідував Білостоцьке та Ольштинське воєводства, щоб «проникнути на військові об’єкти», – пише у Facebook директор Архіву СБУ Андрій Когут.

Імовірно, Бонд дізнався, що за ним стежать, і дійшов висновків, що шансів отримати цінну інформацію немає. 21 січня 1965 року він покинув Польщу.

Зауважимо, у березні 2020 року в Лондоні з приватної колекції викрали зброю, яку використовували у фільмах з Джеймсом Бондом. Крадіжку вчинили троє чоловіків зі східноєвропейським акцентом. Проникли до будинку колекціонера в Енфілді у Північному Лондоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus