USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бенефіс луцького байкаря

6 Квітня 2015 08:16
Байка є рідкісним жанром у сучасній літературі, та й не простою у композиційній побудові. Через це мало хто наважується братись за цей жанр. Та й талант для цього потрібен особливий. Саме таким талантом і наділений наш волинський байкар Валерій Гнатюк (псевдонім Гнат Голка), який презентував свою нову збірку «Байки» у Луцькій бібліотеці-філії №10.

Про це повідомляє «Волинська газета».

Книжка складається з двох частин: байки-ремейки на твори класиків байкарів Езопа, Глібова, Глазового тощо, де людські недоліки висміюються через образи тварин. Другу частину збірки прикрашають вже авторські твори самого поета, в яких вдало відображені сатиричні образи сьогодення.

Привітати поета-байкаря прийшли творчі люди міста, друзі, а також колеги з Ліги українських письменників імені Павла Чубинського, членом якого є автор. Присутні були вражені відвертим та оригінальним стилем написання байок, які емоційно декламували автор, читачі бібліотеки та творча молодь міста. Ведучою заходу була Наталка Максимчук, драматург, голова клубу літературних презентацій «Вперше», який діє при бібліотеці.

Захід відбувся у рамках програми «творча обідня перерва у бібліотеці».

Довідка: Гнат Голка (Валерій Гнатюк) – лучанин, історик за освітою, поет, член Ліги українських письменників ім. Павла Чубинського, автор чотирьох збірок поезій: «Набат»(2004), «Межа»(2005), «Зґвалтована мрія» (2008), «Хняцівки та віршоплюйки» (2012), «Байки» (2015).

Нова книга Гната Голки «Байки» – це намагання автора спробувати себе в цьому незаслужено забутому й, на жаль, сьогодні не зовсім популярному жанрі. Проте, на думку автора, байки – це невичерпне джерело народної мудрості, філософії, любові та правди. Адже байка, як літературне поняття, є невеличка за обсягом, часто віршована оповідь на актуально-моральну тематику, висміювально-повчального характеру. Тому у своїх байках автор висміює людські вади: жадібність, заздрість, дурість, хитрість, зажерливість, хвалькуватість, властолюбство, злодійство.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ната Показати IP 6 Квітня 2015 08:56
класнюча була презентація!)))))
Любі свині Показати IP 6 Квітня 2015 09:36
Валєрчик молодець! Дійсно класна збірка. Раджу почитати. А ще ця талановита Людина художник, колекціонер та власник однієї з найбільших колекцій літачків та майстер східних єдиноборств. Плюс неодружений. Так що дівки - до бою!!!!
Лучанка Показати IP 6 Квітня 2015 18:49
Бажаю всім талановитим людям знайти своїх шанувальників!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus