USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Безкоштовний курс білоруської мови організували для українців

10 Червня 2015 09:45
Кожен охочий українець може записатися і пройти безкоштовний електронний курс білоруської мови. Про це повідомив організатор – редактор порталу «Порт Європа» і власкор «Дзеркала тижня» в Польщі Якуб Логінов.

Чоловік зазначив, що його ініціатива – це така собі форма подяки за підтримку значної частини білоруського суспільства для Майдану і АТО.

«Білоруси досить добре знають Україну і часто туди подорожують, тоді як українці, як правило, дуже мало обізнані про сусідню Білорусь. Багато українців вже навіть забуло, що існує білоруська мова – гарна, цікава і подібна до української. Так, Білорусь русифікована, але білоруська мова не лише ще живе, але й відроджується. І ми надаємо можливість ознайомитися з основами цієї мови – з поваги до дружнього сусіда і самих себе», – пояснив Логінов.

Записатися на курс можна тут.

Зазначимо, що білоруська мова дуже подібна до української як за граматикою, так і за лексикою. Оцінюється, що близько 86% слів – спільні або дуже подібні до українських. Мета курсу – показати ці подібні елементи, а також представити характерні риси білоруської мови – зокрема найважливіші слова, котрі неподібні ні до українських, ні до російських. Їх не так багато, а ознайомлення з ними дозволяє дуже швидко оволодіти мовою настільки, щоб вільно читати білоруськомовні тексти.

Нагадаємо, що раніше портал «Порт Європа» відкрив безкоштовний е-курс польської мови. Він користується великою популярністю, на нього записалося вже понад 50 тисяч осіб зі всієї України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus