USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для білоруської мови в Україні хочуть більше прав

10 Вересня 2015 09:13
Петицію щодо розширення сфер використання білоруської мови в Україні подав Президенту журналіст Якуб Логінов, – повідомляє «ПроКовель» із посиланням на офіційний сайт глави держави.

Автор петиції зазначає, що Білорусь ‒ дружня країна, яка бореться з мовно-культурної домінацією Росії і захищає своє право на власну ідентичність.

Він зазначає, що, на жаль, у всіх формах спілкування з Республікою Білорусь Україна і українці використовують майже виключно російська мову, як ніби білоруської не існує.

У петиції автор вимагає змінити цю практику і, в першу чергу, використовувати в контактах з Білоруссю насамперед білоруську мову. Він також просить ввести поряд з українськими білоруськомовні повідомлення про рух поїздів, що прямують в Білорусь або з неї, як мінімум на вокзалах у Києві, Львові, Ковелі, Чернігові та Житомирі. Крім цього, створили білоруськомовну версію веб-сторінки посольства України в Білорусі, а також розробити білоруську версію на етикетах український виробів, експортованих в Білорусь.

Українське керівництво розгляне петицію тільки в тому разі, якщо за 3 місяці її підпишуть 25 000 людей. На момент публікації статті петицію підписали 99 осіб.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що кожен охочий українець може записатися і пройти безкоштовний електронний курс білоруської мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ооо Показати IP 10 Вересня 2015 13:26
коментар було видалено
ооо Показати IP 10 Вересня 2015 15:34
навіщо видаляти коментар ,білоруси нічого не зробили щоб їх поважали українці, сидять і мовчать в тряпочку і ні на російській ні на білоруській нас не підтримали
Борис Показати IP 6 Лютого 2016 07:08
Ще один на голову хворий,досить вже цих мовних питань,та й взагалі в самій Білорусі не так багато людей які цією мовою володіють досконально ,і розмовляють щоденно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus