USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Безплатний проїзд пільговиків у Луцьку: ПЕРЕЛІК

18 Грудня 2013 15:40
Десять пільгових категорій лучан їздитимуть у міському громадському транспорті Луцька безплатно.

Про це йшлося під час виконкому Луцькради 18 грудня.

Заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що проектом рішення щодо встановлення десяти пільгових категорій громадян, які у наступному році матимуть пільги для проїзду у маршрутних таксі, обговорювали ще під час попереднього засідання виконкому, однак зняли це питання через певні протиріччя.

З його слів, протиріччям стала позиція громадської організації, яка об’єднує дітей війни. Цього разу їх побажання врахували і пільгова категорія «діти війни» зможуть їздити безплатно в автобусах, які працюють на маршрутах № 9, 18, 26, 27, 47.

Зі свого боку перший заступник міського голови Святослав Кравчук зазначив, що у місті є близько 50 тисяч пільгових категорій громадян. Держава передбачила пільги для громадян, проте фінансів для цього, на жаль, немає.

Святослав Кравчук зауважив, що якщо зобов’язати безплатно перевізників перевозити пільгові категорії громадян, то вони у відповідь висунуть вимогу підвищити вартість проїзду у маршрутних таксі з 2 до 2,5-3 гривень, чи ще більше.

Зрештою, члени виконкому підтримали запропонований проект рішення.

Згідно з ним, у 2014 році возитимуть безплатно громадським транспортом Луцька такі категорії громадян:

- інваліди війни (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- учасники бойових дій;

- особи, на яких поширюється статус члена сім’ї загиблого (померлого);

- діти-інваліди до 18-ти років (з одним супроводжуючим) та інваліди з дитинства першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- інваліди по зору та інваліди з ураженням опорно-рухового апарату першої та другої груп (з одним супроводжуючим інваліда першої групи);

- постраждалі від аварії на ЧАЕС першої категорії та учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС другої категорії;

- ветерани ОУН-УПА;

- особи, визнані жертвами нацистських переслідувань;

- громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видано посвідчення на право безоплатного проїзду в міських автобусах;

- почесні громадяни Луцька.

Управління фінансів та бюджету міської ради в проекті бюджету міста на 2014 рік має передбачити кошти для компенсації за перевезення пільгової категорії «діти війни» перевізникам, які обслуговують міські автобусні маршрути № 9, 18, 26, 27, 47 (кількість пасажирів-пільговиків одночасно в салоні автобусу під час руху на маршруті - не більше семи).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Окс Показати IP 18 Грудня 2013 16:34
А чому діти з багатодітної сім'ї, які мають посвідчення, де чітко написано: "безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського траспорту (крім таксі)" не мають права їздити безплатно громадським транспортом Луцька?
громадянин до Окс Показати IP 18 Грудня 2013 17:11
А тому, що продажній та ненажерливій антиморальній верхівці міста закони України - не указ. На нікому не потрібні GPS та табло гроші знайшли, а на законні пільги - ні. Мерзотники, які горітимуть в пеклі.
лис Показати IP 18 Грудня 2013 17:00
Не треба було стільки родити. А тепер ждеш халяви! Моі діти платять!
Окс до лис Показати IP 18 Грудня 2013 17:45
Я ніколи не від кого халяви не ждала. Маючи своїх четверо допомагаю іншим за просто так. І мої діти також платять. Але є Закон і його потрібно дотримуватись!!!
109 до лис Показати IP 18 Грудня 2013 18:00
коментар було видалено
скажи правду до лис Показати IP 18 Грудня 2013 18:16
коментар було видалено
109 до лис Показати IP 18 Грудня 2013 21:53
Дуже шкода,що видалили коментар. Від таких не дочекаєшся милості, розуміння чи підтримки. Все міряють своїми невдачами.
Григорій Іванович до лис Показати IP 19 Грудня 2013 14:44
Лису... Якщо доживеш до пенсії, хто тобі біде її платити? Держава? А вона де буде брати? От якраз ті дітки підростуть і тебе і армію тобі подібних дармоїдів (звиняйте порядні пенсіонери) будуть утримувати.
Anonymous Показати IP 18 Грудня 2013 18:45
Вот нормально ..... халява заканчивается!!! и платить будут все кроме перечисленных ... а то куча пенсионеров вообще обнаглели и все кто с липовыми посвидченнямы будут платить потому что хватит сопли жевать со всеми ... можно было ещё сократить этот список например убрать с него : - ветерани ОУН-УПА; - особи, визнані жертвами нацистських переслідувань; - громадяни, яким за рішенням виконавчого комітету міської ради видано посвідчення на право безоплатного проїзду в міських автобусах; - почесні громадяни Луцька. Это может быть лишнее на мой взгляд .... а так норм
Григорій Іванович до Anonymous Показати IP 19 Грудня 2013 14:50
"можно было ещё сократить этот список например убрать с него : - учасники бойових дій. Залишити тільки тих , хто дійсно боровся за Україну а не Саталіна чи іншого окупанта. Нехай Саталін за них платить! А взагалі пільги залишити тільки в грошовому еквіваленті. Тобто цільова адресна допомога. Хочеш катайся, хочеш купуй хліб чи щось інше. Платити в міському транспорті будуть усі, і менше буде спокус вкрасти нечистим на руку чиновникам
ДУШМАН Показати IP 18 Грудня 2013 21:23
На якій маршрутці їздять безкоштовно жителі с .Нуйно К -Каширського р-ну ???
лучанин Показати IP 19 Грудня 2013 12:48
І оун -апа обовязково. За "героїзм" неміряний....
Григорій Іванович до лучанин Показати IP 19 Грудня 2013 14:53
Обовязково тільки членам розстрільних команд з НКВД. Вони ж луцькі вулиці заливали кров,ю мирних волинян 23.06.1941р. Заслужили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus