USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Бій на Донеччині. «Маринівка» у вогні. ОНОВЛЕНО

5 Червня 2014 21:00
На українсько-російському кордоні в межах Луганської та Донецької областей склалася вкрай складна ситуація. Сьогодні бойовики напали на прикордонників у пункті пропуску «Маринівка», - повідомляютьь у Держприкордонслужбі.

За станом на 22:09 під прикордонним пунктом "Маринівка", що на Донеччині, закінчився бій із терористами. В результаті спланованих бойових дій Державної прикордонної служби та ЗС України в ході бою у пункті пропуску "Маринівка" знищено 1 автомобіль "Урал", 2 автомобілі "Камаз" та 1 БТР терористів. Є інформація про втрати з числа нападників. З боку прикордонників 5 осіб отримали поранення, - про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

За станом на 20:37 стало відомо, що частина терористів, які атакували пункт пропуску «Маринівка» з нейтральної смуги зі сторони Російської Федерації, після атак авіації та силового посилення прикордонників вдалася до втечі на територію Росії.

За станом на 20.00 прикордонникам, які обороняються в пункті пропуску «Маринівка», надійшла наземна підтримка від зведеного загону Держприкордонслужби та Збройних сил України. Протистояння триває. З боку прикордонного відомства 5 поранених. Їм надано медичну допомогу, однак всі виявили бажання продовжувати бій.

За станом на 19:09 авіація Збройних Сил України двічі завдала вогневого удару по позиціях бандформування. Як повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України, з боку є терористів є втрати. Поранено три прикордонники. Поблизу пункту пропуску зайнялася трава.

За станом на 19:00 на сайті Держприкордонслужби з'явилося відеозвернння Голови Державної прикордонної служби України. Проникнення на територію України загонів озброєних терористів з Російської Федерації стали буденними проблемами прикордонників, - йдеться у зверненні Голови Державної прикордонної служби України.

"Навіть у цю хвилину в пункті пропуску «Маринівка» наш особовий склад веде жорстокий бій з терористами, які атакують прикордонників з двох сторін: одна озброєна банда напала зі сторони російського пункту пропуску «Куйбишево», друга - з території України.



Прикордонна служба вжила всіх можливих заходів для захисту кордону України. Проте наші можливості обмежені через об’єктивні причини, аналіз яких пропоную провести пізніше. Зараз потрібно зробити все для захисту кордону нашої держави.

Сьогодні я вкотре закликаю до того, що треба негайно здійснити комплекс заходів щодо оборони державного кордону наявними силовими та правоохоронними ресурсами держави.

А також припинити інформаційне протистояння в суспільстві, дискредитацію дій прикордонної служби, особовий склад якої зі зброєю в руках захищає інтереси держави.

Ми захистимо кордон і державу тільки спільними діями всіх силових та правоохоронних структур.

Давайте, врешті, разом обороняти Україну!", - йдеться у повідомленні.

За станом на 16.50 підбито один "КамАз", знищено крупнокаліберний кулемет. Проінформовано усі взаємодіючі сили та підрозділи. До пункту пропуску висунувся зведений загін Держприкордонслужби та Збройних сил України.

О 16.05 розпочалася атака на пункт пропуску. Особовий склад прикордонного відомства прийняв бій.

За станом на 15.15 в районі пункту пропуску "Маринівка", що на ділянці відповідальності відділу прикордонної служби "Дмитрівка" прикордонники відстежили накопичення БТР, 4 "КамАЗів", обладнаних крупнокаліберними кулеметами "Утес", 3 мікроавтобусів з терористами та 4 легкових автомобілів. За 1 кілометр від пункту пропуску колона розвернулася в бойовий порядок.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Анонім Показати IP 5 Червня 2014 21:03
перший і необхідний захід - то звільнити литвина
Ректор до Анонім Показати IP 5 Червня 2014 21:32
звільнення Литвнина нічого не дасть. Допомогати треба прикордонникам. Скільки благодійних внесків здали волиняни на прикордонників? Ноль! Отож! А ви кажете-звільняти
Лучанин до Ректор Показати IP 5 Червня 2014 23:54
Литвина звільнити і ті гроші які він назаощаджував на пропуску терористів на кордоні,віддати для прикордонників на потреби..
поха до Ректор Показати IP 6 Червня 2014 06:32
а може щей в бюджет грошенят підкінути щоб тим хто мае гроші на прикордонників витрачати,щоб жилось полегше!ти ректор мабудь з дуба рухнув!?сам то ти чим поміг? балачками на сайті!!
Лучанин до Анонім Показати IP 5 Червня 2014 23:48
Призначити Гриценка Анатолія
Просто Лучанин до Анонім Показати IP 6 Червня 2014 08:47
І поставити толкову людину, а то він при всіх властях займає дану посаду. І що це в нас за генерали АТО що не надають підтримки прикордонникам та іньшим військовим у разі сутичок. Туди ж з Литвином. На передову,
бувший прикордоник Показати IP 5 Червня 2014 21:10
Цей маршал перетворив прикордону службу в комерційну службу по збору данини і іншого вони не вміють. плани по взаємодії необхідно було робити і відпрацьовувати раніше в тому числі і кординати окремих місць для застосування авіації і артилерії. Ганьба таким бездарним продажним генералам
Пташка Показати IP 5 Червня 2014 21:17
Чому обраний президент не приймає ніяких дій?Чому прикордонники не отримують підмоги?Одні чому і ніякого абсолютно розуміння хто керує державою.Складається враження,що кожен,як вміє так і обороняється.Немає чітких дій та рішень.Хто відповідатеме за бездіялність,що призвела до смерті оборонців країни?
медсестра до Пташка Показати IP 5 Червня 2014 21:24
вже отримали . литвина звільнити бо толку не буде !!! у нього все за гроші !!!
Укра Показати IP 5 Червня 2014 21:51
Заберіть з Ягодина прикордонників туди воювати.Позажиралися вже геть! Живуть на одних хабарях. Впевнений, що більшість з них явно не захоче їхати з облюбованого місця.
Анонім до Укра Показати IP 5 Червня 2014 22:42
вже пошхали
Маха до Анонім Показати IP 5 Червня 2014 23:50
Підтвержую вже поіхали
Анонім Показати IP 6 Червня 2014 07:08
Литвин бабло косить, наші прикордонники і далі бабло носять, на сході по 15 штук за КамАЗ з сепаратистами бриють, гнати в шию продажного Литвина
интересно Показати IP 6 Червня 2014 07:08
Кто сейчас в Мариновке - пограничники или сепаратисты?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus