USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Богословська академія зустріла нових студентів. ФОТО

23 Жовтня 2013 14:14
У Волинській православній богословській академії навчаються студенти не тільки з України, але і з Бразилії, Аргентини, Парагваю, Іспанії, Німеччини. І сьогодні, у День всіх святих землі Волинської, відбулась посвята у студенти першокурсників.

Під час урочистого Богослужіння, яке очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, першокурсники прийняли присягу на вірність служіння Богу, православній церкві і народу України. Також вони отримали залікові книжки і студентські квитки.

Студент першого курсу Сергій розповідає, що думки навчатись у богословській академії у нього виникли ще зі школи. «Раніше я займався футболом, але три роки назад я почав прислуговувати у церкві. Мені це сподобалось, і я вирішив спробувати свої сили і вступив до цього навчального закладу. Вступні іспити були важкими, довелося довго до них готуватися і все ретельно вчити» - зазначив юнак.

Хлопець розповів, що студенти навчаються на богословському й регентському факультетах. За чотири роки навчання вони отримають ступінь бакалавра. А щоб отримати освітньо - кваліфікаційний рівень магістра, потрібно закінчити 6 курсів.

Протягом двох місяців «першачки» проходили випробовувальний термін на готовність отримувати знання і навчатись богословській науці.
Владика Михаїл каже, що Волинська православна богословська академія є сучасною і розвиненою. «Наш заклад готовий прийняти як люд православної віри, так і інших конфесій. Тут можуть навчатися не тільки люди, які хочуть бути священнослужителями, але й ті, хто вичає богословську науку для власних потреб. Колись це була духовна семінарія, яка давала неповну вищу освіту, а академія випускає магістрів. Проте статус так просто не дається. І це підтверджує, що у нас достатня наукова і матеріальна база для підняття рівня богословської освіти», - запевнив владика.

До слова, сьогодні презентуватимуть перший номер науково-історичного журналу академії, який буде виходити раз на рік. У журналі будуть зібрані наукові статті богословського напряму, а також і з інших сфер життя. Це доробок викладачів богословської академії, які вирішили свої роботи поєднати в одне наукове видання. До наповнення журналу можуть долучитися не лише церковники, але і світські автори, які можуть пропонувати свої дослідження і публікації щодо життя Церкви у різних сферах.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 24 Жовтня 2013 11:52
Гурт розкільників поповнився овечками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus