USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Борг волинян за газ зріс удвічі, неплатників відключають від мережі

10 Серпня 2017 09:44
Незважаючи на те, що у опалювальний період 2016-2017 років майже 80% споживачів блакитного палива Волинської області користувались пільгами та субсидіями, борг волинян, у порівнянні із минулим роком, зріс майже удвічі та становить 260 млн грн.

У зв’язку із цим «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» працює із населенням щодо необхідності погашення накопиченої заборгованості, у тому числі вдаючись до крайнього заходу – відключення неплатників.

Про це повідомляє прес-служба ТОВ «Волиньгаз Збут».

Цього літа сума боргу зросла на 45% в порівнянні з минулим роком. Найпроблемніші із категорії боржників – споживачі, які не оформили державної допомоги та тривалий час не оплачують за спожите блакитне паливо. Згідно чинного законодавства, якщо споживача не погашає борг, газова компанія зобов’язана припинити газопостачання такому споживачу.

Станом на сьогодні уже понад 20 тисяч волинян-боржників отримали від «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТУ» повідомлення про відключення у разі невирішення проблемного питання із заборгованістю. Найкритичніша ситуація нині із споживачами, які боргують значні суми за газ – більше 5 тис. грн. Усього ж з початку року газопостачання через заборгованість було припинено для більше ніж 800 споживачів області.

Відключення боржників це останній та вимушений крок, а відтак споживачі мають можливість вирішити питання заборгованості, не залишившись без газу. «Ми завчасно попереджаємо споживачів про можливе припинення газопостачання, першочергово пропонуємо укласти договір на реструктуризацію, що дає змогу оплатити суму частинами протягом зручного для споживача часу. Але сьогодні, за крок до опалювального сезону ситуація із заборгованістю насторожує – споживачі не поспішають розраховуватися за спожитий ресурс, а тому ризикують залишитись без газопостачання напередодні зими. Крім того, згідно постанови Кабміну, боржники не зможуть отримати державної допомоги у 2017-2018 році, якщо до опалювального сезону не погасять заборгованості», - сказав директор «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТУ» Микола Тищук.

За даними газової компанії, заборгованість у цьому році накопичили навіть споживачі, які отримували пільги та субсидії. Для таких клієнтів ТОВ «ВОЛИНЬГАЗ ЗБУТ» нагадує, що з 1 травня змінились деякі правила надання субсидій населенню і органи соцзахисту населення будуть відмовляти в наданні субсидії споживачам з боргами за комунальні послуги терміном більше двох місяців не залежно від того, якою є сума заборгованості.

Тому газовики радять волинянам завчасно подбати про оплату за використаний ресурс задля недопущення накопичення боргу та у зв’язку із цим припинення газопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Неллі Показати IP 10 Серпня 2017 10:54
А платити то треба.... а то повелося що платять бабулі останні кошти а крутеликам на мерсі чхати. Якщо з тих 20 тисяч попереджених хоч 5 багатіїв за забором знайдеться я аплодуватиму. І відключити б хоч одного такого. П.С. надіюсь дуже що через боржників мені не прийдеться зимою без тепла і гарячої води сидіти. Тож успіхів в боротьбі з тими хто зажрався.
Лучанка до Неллі Показати IP 10 Серпня 2017 11:31
Згідна,але не всі отримують повідомленні про мінімальні суми,тим більше недавно був збій програми. Що за практика почалась знімати газлічильника і люди повинні бути присутні при повірці? тепер проведення газу в будинок проводять приватні підприємства- один газозварювальник, то навіщо нам Волиньгаз і Волиньгазбуд???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus