USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бойовики обстріляли військових, які поверталися з РФ

5 Серпня 2014 09:01
Сьогодні, 5 серпня, вранці бойовики обстріляли колону українських військових, які поверталися з Росії, - інформує ТСН.

"Сьогодні о 6 ранку в районі н.п. Ольгинка Донецької області бойовики віроломно обстріляли колону, в якій з території РФ поверталися 195 українських військовослужбовців і були беззбройними", - сказав спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

З його слів, колону супроводжував підрозділ військової служби правопорядку, який прийняв бій, захищаючи силовиків.

"Враховуючи те, що це надзвичайна подія сталася на території, підконтрольній силам АТО, вважаємо цю подію провокацією, влаштованою проросійськими найманцями з метою дискредитації збройних сил і керівництва України, видаючи цей факт за помсту українських військових "зрадникам", - заявили в РНБО.

Даних про кількість жертв або поранених немає.

Як повідомлялося раніше, на територію РФ вимушено відступила група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади. Силовики розділилися на дві частини. Одна з них прорвала кільце терористів, інша частина прикривала цих військовослужбовців. Потім в одній з частин закінчилися патрони і припаси. Була пошкоджена військова техніка, яка перебувала на полі бою. Після цього особовий склад був змушений виїхати в район пункту пропуску Росії.

Зауважимо, наразі на Сході України продовжують обстріли позицій сил АТО бойовиками.

Як повідомляє у себе на сторінці у Facebook керівник групи "ІС" Дмитро Тимчук, з боку Росії був обстріляний командний пункт української бригади в прикордонному районі поблизу н.п.Дьяково. Обстріл вівся з артилерії. "З РСЗВ БМ-21 "Град" обстріляні позиції сил АТО біля Амвросіївки, Волнухіно, двічі - в районі аеропорту в Луганську.

З мінометів були обстріляні позиції сил АТО в районі н.п.Роскошне", - пише він.

Також Тимчук інформує, що із стрілецької зброї обстріляні позиції сил АТО в районі Кам'янки і Ольховатки, а з артилерії обстріляні позиції силовиків біля Макарова. Раніше повідомлялося, що звільнених силами АТО районах активізувалися диверсійно-розвідувальні групи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 5 Серпня 2014 09:50
Терористам смерть!
Ну дуже цікаво!? Показати IP 5 Серпня 2014 10:08
Теріторія підконтрольна силам АТО,а стріляли бойовики...
Дончанин до Ну дуже цікаво!? Показати IP 5 Серпня 2014 11:40
коментар було видалено
Дончанин до Ну дуже цікаво!? Показати IP 5 Серпня 2014 11:58
Посмотри по карте и учти, что в окрестностях Волновахи идут бои. Это по поводу подконтрольности.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus