USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через Волинську ОДА «Волиньторф» може припинити існування

1 Червня 2017 22:30
Волинська облдержадміністрація в особі її керівника Володимира Гунчика не дає працювати державному підприємству «Волиньторф». ОДА вже три роки не дає погодження на відведення нових площ для розробки родовищ для видобутку торфу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

«Губернатор щоразу говорить про те, що потрібно відтермінувати, перевірити та розглянути документи. З березня 2014 року тягнеться цей процес. Пакет документів досі не розглянутий адміністрацією. Якби облдержадміністрація нормально працювала, то на запропонованих площах давно б можна було видобувати торф. Адже тільки три роки потрібно готувати площу під видобуток», - Директор «Волиньторфу» Іван Киричик.


Як каже голова фракції «УКРОП» у Волиньраді Вячеслав Рубльов, якщо питання із новими площами для видобутку торфу не вирішаться, то у 2018 році завод стане, а 400 волинян, які працюють на «Волиньторфі» залишиться без роботи.

«Раніше голова адміністрації Володимир Гунчик мотивував відмову у наданні нових площ тим, що коли нададуть землю для розробки родовищ, то «Волиньторф» приватизують. На мою думку, голова адміністрації Володимир Гунчик хоче знищити торфозавод, адже ця структура забезпечує паливом школи, садочки, ФАПи на території області. Скидається на те, що в інтересах губернатора замість вітчизняного торфу постачати на соціальні об’єкти антрацитове вугілля із ДНР і ЛНР. Це зрадницька політика», - переконаний Вячеслав Рубльов.

Каже: якщо ситуація із новими площами для видобутку торфу не вирішиться, то працівники «Волиньторфу» блокуватимуть роботу органів влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лілія Показати IP 2 Червня 2017 13:08
Жахлива ситуація! На сьогоднішній час, маємо навпаки розвивати цей напрямок, адже газ став дуже дорогий і опалювати житло в зимовий період ,стало непідйомною нішею! Ми зможемо розвивати регіон,адже це розвиток місцевої інфраструктури , що прилягають до торфобрикетних заводів, робочі місця, збереження сімей, щоб люди не за кордон виїзджали. Коли до влади прийдуть люди, які будуть любити свою землю,свій народ!!!!
Скоро до ЛІлі Показати IP 2 Червня 2017 22:11
Атошні придуть -порядок наведуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus