USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому Авдіївка така важлива для бойовиків. Думка

31 Січня 2017 16:32
Промзона Авдіївки має стратегічне значення як для України, так і для бойовиків так званої «ДНР».

Про це заявив політолог Володимир Фесенко, в коментарі російському телеканалу «Дождь», передає 24 канал.

Він пояснив, що в разі серйозної ескалації місто може стати плацдармом для наступу на Донецьк.

Окрім того, важливу роль відіграє коксохімічний завод, розташований в Авдіївці. Для бойовиків – це ласий шматок. В свою чергу, українська армія не може допустити, щоб ще один великий промисловий об'єкт перейшов під контроль терористів.

«Ще однією причиною відновлення військових дій після перемир'я на початку року може бути візит Порошенко в Німеччину і спроба невизнаних республік надати таким чином тиск на президента. Теорія багато в чому конспірологічна, але обговорювана», – сказав політолог.

Натомість, нардеп Семен Семенченко вважає, що атаки бойовиків в районі Авдіївки повністю пов'язані з блокадою торгівлі з окупованою територією. Також він не виключає, що роль могла відіграти і поїздка Порошенка до Німеччини та переговори з канцлером Ангелою Меркель.

Як повідомлялося, бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку з важкого озброєння. Місто залишилася повністю без світла і тепла, при цьому температура повітря досягає 20 градусів морозу. Також в результаті обстрілу знеструмлена Донецька фільтрувальна станція, яка подавала на місто воду. У Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

29 і 30 січня під Авдіївкою загинули 8 українських військових, 20 поранені і четверо травмовані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 31 Січня 2017 17:52
Херня все, Меркель, торговля, коксохим вообще смешно, он стоит уже третий год. Петя будет воевать, пока пол страны не положит.
777 Показати IP 31 Січня 2017 18:20
После смены американских хозяев кондитер почувствовал себя неуютно, а тут ещё транш мвф срывается, разговоры об отмене санкций к России все чаще и конкретнее. Чего делать то? Конечно опять стрелять и наступать. А то сколько людей положит, ну когда это гаранта волновало.?
волиняка Показати IP 31 Січня 2017 21:52
Ти диви троляки проснулись. Троляку на гіляку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus