USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Чому Крим перестав отримувати воду з України

26 Квітня 2014 22:37
Вода через кримський канал не надходить через непрофесіоналізм виконувача обов'язків голови самопроголошеної Республіки Крим Сергія Аксьонова. Відновити постачання можна не раніше літа. Про це заявив голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Одарченко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на УНН.

Згідно з повідомленням, вода через Північно-Кримський канал не надходить з України на півострів через непрофесійні дії спеціалістів, які "захопили" кримську частину споруд.

"Після того, як відбувся референдум в Криму, почалось бандитське захоплення споруд Північно-Кримського каналу представниками тих людей, які називають себе владою. Наші люди там відсторонені від експлуатації. Після того, як втратилась можливість його технологічно обслуговувати, вода почала текти самопливом. Тому 200 км каналу вода тече сама - там уклони дозволяють. І хоч вода тече, але підняти їх зараз на своїх насосних спорудах у них (в Криму – прим.ред.) немає можливості. І тому після тих насосних станцій вода висихає, майже висохло русло каналу", - каже Одарченкою.

Він зазначив, навіть якщо кримчани знайдуть фахівців, які б вже зараз змогли працювати на каналі, то потрібен десь місяць на замочування каналу. І тільки після цього, за технологічним процесом, можна подавати воду.

Також він повідомив, що Крим "демонстративно не бажає сплачувати за воду", на сьогоднішній день кримська сторона не заключила з Україною догорів про подачу води та обслуговування каналу. Крім того, станом на 1 січня 2014 року Крим заборгував за воду Україні декілька мільйонів гривень.

Зі слів Одарченка, довжина каналу складає близько 400 км, з них 300 км пролягають по території Кримського півострову і 100 км - по території Херсонської області. Цей канал працює для наповнення водосховищ та зрошення угідь.

Зазначимо, сьогодні у ЗМІ поширилась інформація, що Україна перекрила постачання води в анексований Росією Кримський півострів із Дніпра через Північно-Кримський канал. Згодом Крим спростував перекриття Україною подачі води на півострів.

До слова, Північно-Кримський канал забезпечувє до 85% потреб Криму в прісній воді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
ффф Показати IP 26 Квітня 2014 23:22
коментар було видалено
Дончанин до ффф Показати IP 26 Квітня 2014 23:37
Иными словами, из сказанного тобою следует то, что написанное в этой статье - ВРАНЬЕ.
))) Показати IP 26 Квітня 2014 23:47
а это вполне может быть правдой. кричать про "перекрыть воду и закатать в асфальт" не торопитесь. на всякий случай посмотрите по карте, в какой стране начинается Днепр.
НЕЛУЧАНИН до ))) Показати IP 27 Квітня 2014 11:07
розмішив. якщо навіть перекрити Дніпро на границі парашки і Білорусі,, води в Україні менше не стане
))) до НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Квітня 2014 11:26
та при чому тут перекрити. фіг лі гадості хіміческой напускать. та і взагалі, якщо змінити русло на початку ріки, рівень води може впасти, русло може змінитись, а в нас на Дніпрі скільки ГЕСок стоїть?
НЕЛУЧАНИН до ))) Показати IP 27 Квітня 2014 12:53
по території Білорусі Дніпро тече 200 км і значну частину водозбору саме на її території. а стосовно хімікатів - першими їх будуть мати білоруси, там вони і очистяться.. самі потужні притоки Дніпра - знову ж таки в Україні. ну зменшиться рівень води на 0,5 м і що з того ? на Київському водосховищі (першому в каскаді) і так регулярно скидають рівень води. в парашці в зоні витоку Дніпра і так болота. якщо перекрити Дніпро - вони там в болоті втопляться.
))) до НЕЛУЧАНИН Показати IP 27 Квітня 2014 19:18
теж мені, проблема, в болоті втопитись. расія велика, шо там той території, коли треба насолити києву? обережніше треба гратися в натискання кнопок, причому з обох сторін.
ася Показати IP 26 Квітня 2014 23:56
Міняти куб води на шість кубів газа,а неподобається шукайте дишевше.
НЕЛУЧАНИН до ася Показати IP 27 Квітня 2014 11:08
міняти 1000 куб води на один санаторій
Незалежність Показати IP 26 Квітня 2014 23:59
Я не знаю кого і що боїться Путін(в нього ще ті таракани).Я можу сказати за себе,що боюся втратити свого сина,боюся,що можуть втратити матері своїх дітей,за чужі амбіції та заангажованість.Боюся,що знову політикани нас використають в своїх брудних іграх.Боюся,що знову нас зрадять.І ціна цій зраді не лише наше з вами життя,а й наших дітей,внуків...Страшно,моторошно,Господи спаси!!!
НЕЛУЧАНИН до Незалежність Показати IP 27 Квітня 2014 11:10
на жаль, так було споконвіку у всіх народів. іншого шляху немає. то ж будьмо мужніми
Елена Показати IP 27 Квітня 2014 01:41
В Хпрсонской области все шлюзы открыты и воду просто-напросто спускают в Черное море. Свинство это, причем попахивающее фашистскими методами. Так что пусть не врут.
прав Показати IP 27 Квітня 2014 07:40
Так *страна багатая, может себе позволить*,чого ж вони в себе, в Росіі толку не наведуть, бідося в провінціі.А за все, в тому числі і за воду. треба платити. Крим ще не раз про це подумае
Анжеліка Показати IP 27 Квітня 2014 08:02
ПОВНА БРЕХНЯ!В ПРИНЦИПІ ЯК І ЗАВЖДИ.АКСЕНОВ ЩЕ 2 НЕДІЛІ ТОМУ В ІНТЕРВЮ ЄВРОНЬЮС СКАЗАВ ЩО ВЖЕ 5 РАЗІВ ВІДПРАВЛЯВ ДОКУМЕНТИ В КИЇВ НА ОТРИМАННЯ ВОДИ,АЛЕ УКРАЇНСЬКА СТОРОНА ЖОДНОГО РАЗУ НЕ ВІДПОВІЛА (І ЦЕ ПРИ ТОМУ,ЩО КРИМСЬКА ВЛАДА ЗАПРОПОНУВАЛА УКРАЇНІ ПЛАТИТИ ПОДВІЙНУ ЦІНУ ЗА ВОДУ).АЛЕ ЯКЩО ХТОСЬ МАЄ МОЖЛИВІСТЬ ДИВИТИСЬ ЄВРОПЕЙСЬКІ АБО РОСІЙСЬКІ КАНАЛИ аКСЕНОВ І УРЯД РОСІЇ ВИХІД ВЖЕ ЗНАЙШЛИ.ЗАРАЗ ПОЧАЛИ БУРІННЯ 3-Х СВЕРДЛОВИН ЯКІ ВЖЕ БУДУТЬ ДАВАТИ ВОДУ ПОЧТІ ПОЛОВИНІ ПІВОСТРОВА.КРІМ ТОГО,ВЖЕ В САМОМУ КЕРЧЕНСЬКОМУ КАНАЛІ СЬОГОДНІ ВЖЕ ДОСТАТНЬО ВОДИ,ЩОБ КРИМ СПОКІЙНО ПРОВІВ КУРОРТНИЙ СЕЗОН.І ЩЕ ПОЧАЛИ БУДУВАТИ 2 СТАНЦІЇ З ОПРИСНЕННЯ МОРСЬКОЇ ВОДИ ПОТУЖНОСТЕЙ ЯКИХ ВИСТАЧИТЬ ДЛЯ ПОТРЕБ ПІВОСТРОВА:)ТАК ЩО РАНО РАДУЄТЕСЬ!ПУТІН І ТУТ ПЕРЕГРАВ ТУПОГОЛОВИЙ НАШ УРЯД:)))
НЕЛУЧАНИН до Анжеліка Показати IP 27 Квітня 2014 11:13
це ти тупенька. добути із свердловини воду - це ще півбіди. треба побудувати трубопроводи і насосні станції для її подачі. а опрісненої вистачить хіба що напитись
1 до Анжеліка Показати IP 27 Квітня 2014 14:40
Ви ще ненаїлися російської брехні, і яка ціна в двічі хто її складав, таких затуманяних вже три області, а Ви на ті самі граблі наступаєте, думайте головою
маркіз Показати IP 27 Квітня 2014 08:16
коментар було видалено
Анжеліка до маркіз Показати IP 27 Квітня 2014 09:16
Маркіз???З Ліпін?:)Шановний,будь-ласка не треба клічку вашого кота в нік вписувати.Думаю що ваш кіт набагато розумніший за вас:)
ТАРАС БУЛЬБА Показати IP 27 Квітня 2014 09:16
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus