USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чому на кордоні українців не пускають до Росії

16 Березня 2014 13:33
Українців, які планують поїздки до Російської Федерації, не випускають за кордон, якщо ті не мають коштів на перебування в Росії. Через відсутність підтвердження наявності цих грошей до Росії не пустили вже майже 200 чоловік.

Так, Державна прикордонна служба України звертає увагу громадян України, які мають намір перетинати українсько-російський кордон, на те, що органами прикордонного контролю Прикордонної служби ФСБ Російської Федерації, починаючи з ранку 15 березня, звертається особлива увага на обов’язковість підтвердження іноземними громадянами та особами без громадянства наявності коштів для проживання на території Російської Федерації та виїзду з Російської Федерації чи пред'явлення гарантії надання таких коштів.

Згідно із відповідним Положенням, затвердженим Постановою Уряду Російської Федерації від 24 квітня 2003 р. N 241 підтвердженням наявності коштів для проживання та виїзду або гарантією їх надання є:

а) гарантійний лист, сторони що запрошує, оформлений в установленому порядку;

б) запрошення іноземного громадянина або особи без громадянства до Російської Федерації, оформлене в установленому порядку Федеральною міграційною службою Російської Федерації або її територіальними органами, Міністерством закордонних справ Російської Федерації або його представництвами на території Російської Федерації;

в) оформлений належним чином договір про туристичну поїздку іноземного громадянина або особи без громадянства до Російської Федерації й документ, що підтверджує їх прийом російської туристичної організацією, зареєстрованою в установленому порядку;

г) дійсні для виїзду з Російської Федерації проїзні квитки або документ, що підтверджує гарантію їх придбання у пункті пересадки на території Російської Федерації у випадку транзитного проїзду через територію Російської Федерації.

Підтвердження іноземним громадянином або особою без громадянства наявності засобів для проживання та виїзду або пред'явлення гарантії їх надання не вимагається у разі:

а) слідування у службове відрядження до іноземного представництва, консульської установи, міжнародної організації, її представництво або підрозділ, акредитовані у Російській Федерації, або в інших цілях, передбачених службовим відрядженням;

б) офіційних візитів до Російської Федерації;

в) прямування до Російської Федерації члена сім'ї іноземного громадянина, працюючого в Російській Федерації, для спільного проживання;

г) прямування до Російської Федерації особи, визнаної у Російської Федерації біженцем.

При цьому інформації про те, яка сума вважає достатньою при її пред’явленні у пункті пропуску через державний кордон Російської Федерації у зазначеному Положенні не міститься.

Згідно з даними Держприкордонслужби України, відсутність підтвердження наявності коштів для проживання та виїзду, а також полісу медичного страхування вже послужила підставою для відмови у перетині державного кордону Російської Федерації 184 громадянам України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чому Тому Показати IP 16 Березня 2014 13:49
Чому на кордоні українців не пускають до Росії? Тому що росіян не пускають до Ураїни... Під тим самим приводом...І першої почала не Росія...
для Чому Тому Показати IP 16 Березня 2014 14:03
Звичайно! Українські тітушки тоже вже біля москви і вчора організували маніфестацію проти путлера! Аж 75 тисяч! Тепер бідна рассєя вимушена захищати своїх громадян. які вже забули російську мову на УКРАЇНІ. А українські громадяни у росіє ромовляють лише українською, там є українські школи, церкви - все, що має бути у демократичній країні!
знаючий Показати IP 16 Березня 2014 14:04
плюньте на кацапів і всі виїзджайте і вони побачать, що їм там чурки настроять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus