USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Евакуація до Польщі: вже два міста більше не можуть приймати біженців з України

12 Березня 2022 03:31
У Польщі вже два великих міста не можуть прийняти українських біженців, які вимушено евакуювалися з різних регіонів України, рятуючись від війни. Варшава і Краків вже насилу справляються з потоком людей.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Rzeczpospolita.

Так, влада Варшави й Кракова визнає, що міста вже не можуть прийняти нових біженців, бо можливості мегаполісів практично вичерпані. Протягом двох тижнів до Кракова приїхало близько 80-100 тисяч українців. Їх розміщували в готелях, також біженці знайшли притулок у друзів і родичів, які вже живуть і працюють в місті. Краків вже витратив майже всі гроші з бюджету, виділені на надзвичайні ситуації.

«Ми не в змозі прийняти більше людей, ніж саме місто. Йдеться про роботу, місця в школах і дитячих садках, в службах офісу, наприклад, в якості соціальних клієнтів, їх хтось повинен обслуговувати», – розповіла Моніка Хілашек, прессекретар мера Кракова.

З подібною проблемою зіткнулася і влада Варшави. У лікарнях міста вже розмістили 1500 біженців, 2000 дітей прийняли до шкіл та дитячих садків. Але розміщувати людей нікуди. А самі біженці не хочуть їхати за межі мегаполісів.

Читати ще: У Чехії затвердили законодавство щодо прав українських біженців

«Проблема в тому, що вони хочуть залишитися або близько до кордону, або у великих містах, про які вони чули, в основному у Варшаві і Кракові», – скаржаться в уряді.

Влада сподівається, що біженці самі попросять переселити їх в інші міста, коли життя в переповнених мегаполісах стане нестерпним. Українцям пропонують переїжджати в інші міста, у них є можливості для комфортного розселення на території Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ivanka Показати IP 15 Березня 2022 15:09
Рекомендую курси польської мови! https://imclasses.com/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus