USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чому скасували потяг Ковель-Чернівці. ОФІЦІЙНО. ДОКУМЕНТИ

14 Червня 2013 16:16
Головне пасажирське управління ДАЗТУ «Укрзалізниця» відповіло на звернення двох з половиною тисяч пасажирів щодо відміни потяга № 667668 Ковель-Чернівці. Вагони потяга віддали на більш популярні напрямки, і курсуватиме він тільки з осені.

Про це йдеться на сайті «Асоціації молодих Реформаторів».
Серед основних причин скасування потяга:
- зношеність вагонів, і від того, так званий дефіцит рухомого складу. Мовляв, у державному бюджеті не передбачено купівлі нових вагонів, а сама залізниця з 1992 року за власні кошти закупила лише 560 вагонів, термін експлуатації яких добігає кінця.

- малий пасажиропотік. В «Укрзалізниці» заявляють, що за 2012 рік у потязі Ковель-Чернівці пасажиропотік становив 22, 25, 53 та 24 пасажири на рейс. «Це в декілька разів менше, ніж прямий пасажиропотік на напрямку Чернівці-Івано-Франківськ-Сімферополь, який сягає 600-800 пасажирів», – повідомляють залізничники. Саме останньому маршруту було передали вагони потяга Ковель-Чернівці.

Круглий стіл «Потяг — для людей»
Тож, рішення про скасування потяга, щоправда на літній період, є остаточним. Восени його курсування відновиться, але їздитиме він не кожного дня, а через день.
Про таке беззаперечне рішення говорив і начальник пасажирської служби ДТГО «Львівська залізниця» Богдан Яворський на круглому столі у Львові 7 червня, що його організувала ініціативна група кампанії «Потяг — для людей». Залізничник вкотре пообіцяв, що його повернуть восени.
Представники громадськості намагалися дізнатися, яким чином приймається рішення в «Укрзалізниці» і їй підлеглих залізницях щодо курсування того чи іншого потяга. Як виявилося у результаті заходу, залізниця не проводить жодних консультацій із громадськістю і не оприлюднює усю інформацію щодо фінансування і пасажиропотоків.
В АмоРе вважають, що з боку залізниці можлива маніпуляція даними, адже пасажиропотік може рахуватися від початкової до кінцевої станції не враховуючи пасажирів на проміжних станціях.
Що кажуть залізничники
Богдан Яворський заявив, що на рішення залізниці не впливають, ні кількість підписів, ні кількість прийнятих звернень органами місцевого самоврядування.
Як повідомив Яворський, на залізниці усі маршрути - збиткові, окрім двох потягів № 9192 Київ-Львів. І ця збитковість перекривається за рахунок вантажних перевезень, яких цього року у залізниці, за словами того ж таки Яворського, суттєво зменшилося.

У Києві тільки підтверджують ці слова: «Крім того, збитки залізниць України від пасажирських перевезень лише за 2012 рік становлять 6,67 мільярда гривень, у тому числі в дальньому сполученні — понад 3,24 мільярда гривень, а заборгованість органів державної влади за перевезення пільгових категорій громадян — 358,4 мільйона гривень».

Що робити далі
Громадська ініціатива «Потяг — для людей» має намір звертатися до нардепів профільного комітету, аби ті ініціювали публічну зустріч керівництва Укрзалізниці із громадськими активістами, депутатським корпусом та експертами, з метою запровадження громадських консультацій або іншої форми комунікації єдиного державного залізничного підприємства з пасажирами, аби запобігти скасуванню таких потягів як Ковель-Чернівці.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus