USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чому волинські діти йдуть з дому

5 Червня 2013 10:50
Правоохоронці Волині вже цьогоріч розшукали півсотні дітей, - інформують у СЗГ УМВС в області.

Аналіз свідчить, що основною причиною залишення дітьми домівки здебільшого є непорозуміння з родиною. Протиріччя виникають через те, що батьки суворо регламентують доступ до Інтернету, обмежують час перебування на вулиці, змушують учити уроки та допомагати у домашніх справах. Інколи, у відповідь на заборони, деякі неповнолітні, демонструючи свій протест, вдаються до мандрів.

З початку цього року підрозділи органів внутрішніх справ області розшукали 50 безвісти зниклих дітей, серед яких 21 - малолітня. Інтернатний заклад залишив 1 неповнолітній. Всі діти знайдені, з них 45 - упродовж доби. В розшуку перебуває 2 дитини, які оголошені у розшук в минулих роках, по одному факту порушили кримінальне провадження за статтею 115 КК України.

Правоохоронці зазначають: коли до міліції надходить повідомлення про зникнення неповнолітньої особи - це вважається надзвичайною подією. На встановлення місцезнаходження дитини залучається максимальна кількість співробітників міліції, силами яких проводяться оперативно-розшукові заходи. Здійснюються перевірки притулків, лікарняних закладів, проводиться пошук на автостанціях і залізничних вокзалах, негайно надаються орієнтування у ЗМІ, перевіряється кожна інформація щодо можливого місцезнаходження розшукуваного.

Окрім того, у міліцї закликають: тільки ви зрозуміли, що зникла дитина, негайно повідомте органи внутрішніх справ за телефоном 102 або зверніться до найближчого відділу міліції. Розшук дитини починається відразу після отримання повідомлення про зникнення дитини.

Якщо дитина загубилася в громадському місці, негайно повідомте про це охорону, адміністрацію організації, нехай вони контролюють входи-виходи приміщення, перевірять туалети, автостоянки, повідомлять про зникнення та прикмети дитини через гучномовець.

Буває, що діти зникають з дому, тому, перевірте їх речі, особистий щоденник, шукайте залишену записку. Згадайте про підозрілі телефонні дзвінки, розмови, знайомих.

Залучайте якомога більше людей до пошуків дитини, не зупиняйте пошуків навіть уночі. Помістіть інформацію, прикмети дитини у соціальних мережах, засобах масової інформації, на радіо.

Йдучи до міліції, обов’язково візьміть із собою фото дитини, повідомте інформацію щодо її особливих прикмет, наявних захворювань, окресліть коло осіб, з якими спілкувалася останнім часом, маршрут прогулянок. Усі ці відомості наблизять правоохоронців до вашого чада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus