USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи готова Волинь до зими

22 Вересня 2014 11:55
Наскільки заклади комунальної сфери встигли підготуватися до опалювального періоду, повідомили в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час зсідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 22 вересня.

Про стан підготовки об’єктів комунальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період розповів директор департаменту ЖКГ та будівництва облдержадміністрації Володимир Банада. З його слів, до зими в області планують підготувати 3036 житлових будинків усіх форм власності. Планується ремонт 425 покрівель та 508 систем центрального опалення, 409 систем холодного водопостачання. За станом на 15 вересня до осінньо-зимового періоду підготували 2800 житлових будинків (92% від запланованої кількості).

Як повідомив Володимир Банада, основну увагу у сфері підготовки житлового фонду потрібно присвятити стану внутрішньобудинкових систем, недопущенні обладнання у підвальних приміщеннях складських та інших непередбачених приміщень, забезпеченні самотніх людей літнього віку паливом.

До роботи у осінньо-зимовий період підготували 838 котелень, замінили 34 котли, здійснили капітальний ремонт 9 котлів, заготовили 75% палива. Капітальний ремонт вулично-дорожних мереж здійснили на 46%, підготували 92% спеціальної та прибиральної техніки.

Окрім цього, на Волині створили обласну базу даних з 141 об’єкту державної, комунальної та приватної власності, де можна розмістити 827 переміщених осіб.

Для переходу на альтернативні види палива цьогоріч передбачили 12,1 мільйона гривень. Спільно із фахівцями райдержадміністрацій та виконкомів підготовили перелік документів із переведення об’єктів бюджетної сфери із газу на альтернативне паливо. Планують досягти економії приблизно 2,2 метра кубічних газу, передбачили реконструкцію 9 котелень закладів бюджетної сфери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Вересня 2014 14:41
Чи готова стане відомо взимку. А от хотілось би знати за початок опалювального сезону. А то у нас, як правило, починається на папері в один день, а реально батареї теплішають через неділю, а то і більше. Можливо треба зробити так, щоб ці дати співпадали ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus