USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи готові луцькі бомбосховища до використання

2 Жовтня 2014 17:00
Близько 40% бомбосховищ Луцька в неналежному стані. Основні проблеми: підтоплення, відсутність систем життєзабезпечення, старіння приміщень.

Про це йшлося під час наради в Луцькій міській раді на тему «Про стан захисних споруд цивільного захисту в місті».

Загалом, у Луцьку фонд захисних споруд цивільного захисту становить – 125 споруд, в яких можуть укритися – 32 тисячі осіб. З них - 62 бомбосховища, 13 протирадіаційних приміщень.

Як кажуть в Луцькраді, такої кількості сховищ не вистачає, аби захистити населення в разі небезпеки.

«За роки незалежності України не було побудовано жодної захисної споруди. Їх стан погіршується через старіння. 40% - не готові до використання, вони затоплюються постійно, недоукомплектовані системами життєзабезпечення, деякі вже взагалі списані, ще 11 необхідно виключити з переліку. Аби вистачило укриттів, то необхідно ще облаштувати понад 3 тисячі укритів для 185 тисяч людей», - розповів начальник управління з надзвичайних ситуацій Луцької міської ради Юрій Кирилюк.
Окрім цього, є проблеми й з тим, що окремі укриття знаходяться в руках приватників.

«Є проблема, коли приватники покупляли об’єкти й кажуть, що це наша власність і ми нікого туди не пустимо. От, наприклад, «Волиньгаз» має одне з найкращих в Луцьку сховищ. Але це ви для кого, для себе зробили його, що ви на своє сховище не пускаєте нікого? Як це режимний об’єкт!? Ви що там боїтеся, аби трубу не вкрали у Вас?!», - сказав Луцький міський голова Микола Романюк.

Найкращими сховищами вважаються ті, що під Луцькою міською клінічною лікарнею та залізничною станцією «Луцьк».

Із цього приводу мер розпорядився, щоб у місті сховища цивільного захисту привели в належний стан і навчили людей, які на тих об’єктах працюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Света Показати IP 2 Жовтня 2014 17:07
Они думают Путин будет бомбить Луцьк? Планы Путина дальше юго востока и некоторых центральных и северных областей не идут. Зачем ему Западная Украина ?
Дончанин до Света Показати IP 2 Жовтня 2014 18:55
коментар було видалено
иван Показати IP 2 Жовтня 2014 17:20
потому что нельзя -потому что нельзья из асвальтоукладчика сделать самолет : Он неможет летать сколько лет уже им обьясняют а никак недоходит -вот снова старая воровская шолупонь на 70 % в раду зайдут по избирательному закону : А нам снова и снова будут говорить что асвальтоукладчик может быть месершмитом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus