USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи несуть загрозу хробаки у питній воді в Нововолинську

15 Січня 2014 10:58
Мешканці Нововолинська, які виявили фільтрі для води довжелезних живих хробаків, занесли шокуючу знахідку в санстанцію — для лабораторного дослідження. Принагідно розповіли, що в їхньому під'їзді мешканці натрапили вже на десяток таких істот. Про це повідомляє «Нововолинсь діловий».

Люди взялися завзято дошукувались у гуглі з яндексом, яка це живність і звідки воня береться після стандартизованого очищення води на станції та додаткової домашньої фільтрації. Дехто радив годувати тими хробачками акваріумних рибок.

Тим часом у санстанції дослідили «водоканалій» уздовж і впоперек — і дійшли сенсаційного, хоч і неофіційного висновку: це НЕМАТОДИ…

Для офіційного висновку потрібні 50 літрів води і сертифіковане обладнання, а також відомчий допуск до дослідження. Нововолинська СЕС такого обладнання не має — хіба що обласна СЕС.

Тож на рівні здорового глузду й можливостей місцевої лабораторії з'ясували, що кишкових гельмінтів у наданій для аналізу воді не міститься. Ото й тільки.

Круглі черви (Nematoda) — тип двобічно-симетричних червоподібних тварин, який налічує близько 300 тисяч видів. Вони живуть у різних середовищах: морських і прісних водах, ґрунті, орга­нічних речовинах, які гниють або бро­дять, повідомляє Вікіпедія.

Як запевняють наші джерела у санстанції, досліджена в лабораторії живність до глистів (гельмінтів) НЕ належить.

Яким же чином черви у водогоні оселились? У санстанції припускають, що вони потрапили туди під час врізки труби.

Або людським фактором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus