USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Чи можна «виполоти» власну генетику? – письменниця. ФОТО

7 Листопада 2013 13:39
Два романи презентувала лучанам талановита письменниця та журналіст Жанна Куява сьогодні, 7 листопада, у Інституті філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки.

Серед них – епатажний жіночий роман «Нічниця», що здобув відзнаку на літературному конкурсі «Коронація слова».



Зі слів письменниці, дивом є те, що обидва романи – «Із медом полин» та «Нічниця» - видали за один рік. Першим письменниця написала «Із медом полин». Як розповіла журналістка, це – роман про чотирьох дівчат із Полісся, кожна із яких «несе хрест свого роду». У творі авторка розглядає питання: «Чи можемо ми виполоти, наче бур’ян, власну генетику».



«А от «Нічниця» - більш емоційна. Там було стільки любові, пісень та поезії, що його довелось скорочувати. Я дуже полюбила героїню свого роману, зізнаюсь, навіть плакала разом із нею. Згідно з сюжетом, вона доглядає свого немічного чоловіка, який постійно «колодою» лежить на ліжку, годує його краплинками молока. При цьому вона безмежно щаслива. А щоб нікого не впускати у власний світ, – завісила вікна шторами і виконувала хатню роботу лише вночі», - пояснює Жанна Куява.



Засновник і директор поліграфічно-видавничого дому «Твердиня» Микола Маритинюк розповів присутнім, що два роки тому перебував у складі журі літературного конкурсу «Коронації слова» і його приємно здивувало те, що «Нічницю» визнали ексклюзивним жіночим романом». На його думку, письменниця вибухово ввірвалася в сучасну літературу.



До слова, волинський письменник Іван Корсак сказав, що попри глибокий драматизм твори Жанни Куяви, світлі і легкі.

«Жоден із цих романів не можна було написати поспіхом – на колінах чи, сидячи у тролейбусі», - резюмував він.



Наостанок письменниця побажала сучасній молоді не забувати власного коріння:

«Для того, щоб у Києві бути кимось, потрібно стати особливим, тобто робити щось не так, як усі. Коли наша молодь переїжджає до столиці, то намагається злитись із масою: говорити як кияни, думати як вони. Важливо пам’ятати, хто твої батьки, діди та бабусі. Нехай Волинь ніколи вас не залишає».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ольга Показати IP 7 Листопада 2013 20:49
Класнюще намисто на шиї, наче справжні змії.
Знайка Показати IP 7 Листопада 2013 23:16
Окремим студентам вистачило нахабства під час презентації конспекти переписувати. Викладачі, виховуйте культуру у студентів, бо більше нІкому - так і підуть у доросле життя...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus