USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чиновників та правоохоронців, які брали хабарі, судитимуть. ВІДЕО

17 Вересня 2013 18:37
Волинська прокуратура цьогоріч скерувала до суду 26 кримінальних проваджень у сфері порушення антикорупційного законодавства. Загалом, у кримінальних провадженнях про корупційні злочини в області до відповідальності уже притягнули 34 особи, відшкодували близько 700 тисяч гривень, повідомляє прес-служба прокуратури області.

На розгляді в Луцькому міськрайонному суді перебуває справа «конвертаційного центру», який допомагав суб’єктам господарювання ухилятися від сплати податків та, у змові з керівництвом одного з акціонерних товариств привласнив, підробивши документи, 420 тисяч гривень бюджетних коштів.

Інспектора Маневицької колонії, який постачав засудженим «амфетамін», засудили до 5 років позбавлення волі з відтермінуванням вироку на три роки. Крім того, його позбавили спеціального звання та права працювати в правоохоронних органах.

На лаві підсудних опинився і начальник сектору державної служби по боротьбі з економічною злочинністю за вимагання та отримання неправомірної вигоди.

До Луцького міськрайонного суду працівники прокуратури скерували і справу податкового міліціонера-хабарника. Податківець вимагав та отримував хабарі від підприємців. Ті, своєю чергою, хотіли відкупитися від податкових перевірок.

Працівника податкової міліції затримали «на гарячому». Під час слідства задокументували як він отримував хабарі у суб’єктів господарювання в сумі від 2500 до 4400 гривень.

Слідчий відділ прокуратури області скерував до суду два кримінальних провадження щодо працівників митного поста «Луцьк» Ягодинської митниці. Митники, попередньо змовившись, неодноразово вимагали хабарі за безперешкодне і швидке оформлення товарів. Суд уже визначив міру покарання п’ятьом фігурантам у справі.

Прокуратура Волині затвердила також обвинувальний акт та скерувала до суду кримінальне провадження щодо заступника начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації за «кришування» браконьєрів.

Окрім цього, упродовж січня-серпня 2013 року, спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері боротьби з корупцією склали та направили до суду 55 протоколів про адміністративні корупційні правопорушення. Уже притягнули до відповідальності за вчинення корупційних дій 37 правопорушників, і змусили їх сплатити штрафи.

З початку року до адміністративної відповідальності притягнули 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 14 депутатів місцевих рад, 3 державних службовців, по одній посадовій особі кримінально-виконавчої служби, підрозділу цивільного захисту населення і юридичної особи публічного права.

Крім того, притягнули до відповідальності лікаря, який незаконно видавав рецепти на придбання психотропних речовин наркозалежним громадянам; заступника начальника управління освіти і науки райдержадміністрації, який протиправно преміював себе та «привілейованих» працівників; державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища на митниці, який за винагороду незаконно надавав дозволи на ввезення товарів в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцьк Показати IP 18 Вересня 2013 11:39
А,коли прокуратура займеться лікарями-хабарниками, які незаконно оформляюють гупи інвалідності,здоровим людям, а хворим,які вмирають за 2-3 місяці не не дають- це поголовно твориться. А лікарняні купляються також масово -такса 30 грн в день.Коли вже ,нарешті,прикриють цю корупцію і хабарництво.Перевірте групи, які уже дали і люди одержують пенсіє,більші, ніж заробив за 40 років стажу.А вони інваліди,спокійно працюють на роботах, то які вони інваліди,коли працюють на важких роботах.Логічно,подумайте, якщо може працювати,то яка тоді може бути пенсія.А, які дійсно лежать, не можуть пройтся,не мають груп,бо не мають 1000 доларів.Отака наша страшна дійсність

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus